Agenda

oktober

De herdynamisering van het centrum van Anderlecht! Presentatie van het eindrapport

Presentatie van het eindrapport van de studie van de herdynamisering van het centrum van Anderlecht door ERU & partners

Funky Jam Dance

Een elastisch danscursusje : het funkt, jazzt, hip-hopt en bonkt en het zweet loopt in beken van de muren. Telkens 1 u. op woensdag. Gratis proefles op woensdag 18 oktober om 14 u (kinderen -12 jaar) of om 15 u. (+12 jaar).

Verhalen in 2 talen

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Laat je dan verrassen door de wervelende verhalen in het Frans en in het Nederlands, en laat je meevoeren door des petites verhalen voor grote oreilles! Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn welkom. Afspraak in de Franstalige bib (Kapelaanstraat 1-7) ! Wil je er graag bij zijn? Deelnemen is gratis, maar reserveren is wel aangeraden. Je inschrijven voor deze activiteit kan aan de balie, telefonisch (02 523 02 33) of via mail (bibliotheek@anderlecht.brussels). Inschrijven kan ook via de Franstalige bibliotheek.

http://www.anderlecht.bibliotheek.be

Kinder -en Jeugdjury

Hou je van lezen en ben je tussen 8 en 12 jaar oud? kom dan naar de kinder -en jeugdjury in de bib! Als jurylid lees je 8 boeken, bespreek je de boeken met leeftijdsgenoten en mag je stemmen!

Conversatiegroep Engels

Gedurende 25 weken kan je 2 uur per week verder je gesproken Engels verfijnen op conversatieniveau. Spreektaal en cultuur in een aangename sfeer staan centraal. Native speaker, kleine lesgroep, praktisch en ruimte voor contact.

Conversatiegroep Spaans

Gedurende 25 weken kan je 2 uur per week verder je gesproken Spaans verfijnen op conversatieniveau. Spreektaal en cultuur in een aangename sfeer staan centraal. Native speaker, kleine lesgroep, praktisch en ruimte voor contact.

Colloquium “participatieve processen en lokaal beleid”

Iedereen, zowel verkozenen, ambtenaren, actoren uit de burgerparticipatie als burgers, zijn welkom om een voormiddag lang samen na te denken. Na een inleiding worden 3 workshops aangeboden: - Participatie rond budgetten - e-participatie - Nieuwe vormen van burgerparticipatie, wanneer burgers initiatief nemen. Tijdens de voormiddag wil men de participatieve projecten op lokaal niveau in vraag stellen, op basis van voorbeelden afkomstig van buitenaf. Hoe doet men dit in uw gemeente? Hoe zal participatie in Brussel er de komende jaren uitzien?

affiche

Gemeenteraad

Thema-avond

jaarlijkse thema-avond van onze afdeling Na het aperitiefje volgt een lekkere maaltijd en waarbij we ook nog tijd voorzien voor een animatie activiteit

http://www.femma.be/nl/groep/anderlecht-o-l-vrouw-hemelv

Afspraak in de A. Willemynsstraat 113

Braderij-rommelmarkt Formanoir : Halloween (Anderlecht)

Handelaarsvereniging "Formanoir" organiseert van 8u tot 18u een grote braderij met rommelmarkt en kermis op het Dapperheidsplein, en dit met de steun van de dienst Middenstand-Economie-Tewerkstelling.

 

 

Wandelwaar: Cultusplekken in Kuregem (FR)

Neem een loopje met de waarheid. Maak een wandeling langs verschillende cultusplekken in Kuregem en ontdek de rijke religieuze realiteit van deze Brusselse aankomstwijk.

Digidokters in de bib

Kom gratis op "consultatie" bij onze Digidokters! Elke derde zaterdag van de maand, van 10u30 tot 13u30.

Flamenco I

Zin om een passionele dans te leren kennen die je laat dromen van Andalusië? Kom dan zeker langs en leer de passie van de flamenco kennen en voelen! We hebben een groep voor beginners, een groep voor gevorderden en een groep 'special' voor de accessoires. Telkens 1 u. per week.

Flamenco Special

Zin om een passionele dans te leren kennen die je laat dromen van Andalusië? Kom dan zeker langs en leer de passie van de flamenco kennen en voelen! We hebben een groep voor beginners, een groep voor gevorderden en een groep 'special' voor de accessoires. Telkens 1 u. per week.

Flamenco II

Zin om een passionele dans te leren kennen die je laat dromen van Andalusië? Kom dan zeker langs en leer de passie van de flamenco kennen en voelen! We hebben een groep voor beginners, een groep voor gevorderden en een groep 'special' voor de accessoires. Telkens 1 u. per week.

Bleri Lleshi

Bleri Lleshi, auteur van "Liefde in tijden van angst" en "Inaya, brief aan mijn kind", komt naar de bib!

Maks VZW: Robo Atelier

Heb je ooit al gezien hoe een computer er vanbinnen uitziet? Tijdens Robot Atelier ga je aan de slag met onderdelen van oude computers, schermen, laptops, cd-roms, diskettes,... om een coole robot te bouwen.

Maks VZW: Creatief met foto en video

Elke dag komen er prachtige en coole foto's en video's online te staan. Van professionele fotografen, maar ook van gewone kinderen zoals jij en ik. In deze activiteit leer je hoe je met digitale apps zelf de coolste foto's en meest spectaculaire video's kan maken.

Halloween in de wijk GOEDE LUCHT

Op vrijdag 27 oktober vindt het Halloweenfeest plaats dat organiseerd wordt door handelaarsvereniging "Goede Lucht", in samenwerking met de dienst Middenstand-Economie-Tewerkstelling. Om 17u vertrekt de fakkeltocht aan de school, Serverineplein 1A 1070 Anderlecht, om samen met de heksen en een orkest door de wijk te wandelen.Er wordt ook snoep uitgedeeld.

 

 

Terug naar het Anderlecht van Morgen

Collectief Hold Up gijzelt de passagiers van de lift in COOP en neemt hen mee op een onuitgegeven reis doorheen het leven in de wijk, in een subtiele mix tussen het verleden en het toekomstige potentieel van Anderlecht. Het denkbeeld dat door de enscenering wordt ontwikkeld betreedt de verschillende verdiepingen van COOP en maakt het voor inwoners mogelijk om hun verbeelding te gebruiken en deel te nemen aan verschillende projecten die in het verleden vorm kregen of tegenwoordig deel uitmaken van hun leefomgeving.