Agenda

Wil je een activiteit van je vereniging, wijkcomité of andere aankondigen op deze website? Dan vul je het evenement in via agenda.brussel. Maak je account aan vul het evenement in en Nadien verschijnt het in de agenda.

juni

HET ERASMUSHUIS: een woning van 500 jaar oud

Het Erasmushuis is een van de oudste huizen in Brussel (1515). In een interieur dat in zijn oorspronkelijke staat werd hersteld, herbergt het een verzameling schilderijen (Holbein, Bosch, Metsys), een bibliotheek met duizenden oude uitgaven en een filosofische tuin. Rondleidingen op aanvraag. Speels parcours voor kinderen: Op reis met Erasmus (van 6 tot 9 jaar) - In de voetsporen van Erasmus (van 10 tot 12 jaar).

Yoga

Yoga past werkelijk bij elke leeftijd. Het doet er dus niet toe of je stijf of wat soepeler bent. In Yoga gaat het niet om prestaties, wel om het vinden van jouw eigen vitaliteit en gezondheid. Yoga ondersteunt immers zowel ons fysiek, mentaal als emotioneel welzijn

Verhalen in 2 talen

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor de knotsgekke voorstelling door Elisabeth Mertens!

Babbelut - conversatietafel

Wil je Nederlands oefenen? Kom praten met Nederlandstaligen! Op de Babbelut is iedereen welkom. Voor je je inschrijft, heb je een kort gesprek met een medewerker van het Huis van het Nederlands. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Daarna ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je interessant vindt. Een Nederlandstalige vrijwilliger begeleidt het

Erasmusicaconcert

10 Gratis middagconcerten met "Oude Muziek" door jong Brussels talent in het unieke historisch kader van het Erasmushuis te Anderlecht.

ERASMUSICA. Middagconcerten

Het Erasmushuis nodigt je uit voor een reeks middagconcerten. Neem een pauze en ontdek de historische muziek gebracht door leerlingen van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Werken van belangrijke componisten van renaissance- en barokmuziek.

Boeremet afterworkparty

De Boeremet is een unieke after-work party op de site van de overdekte markt van de slachthuizen in Anderlecht. Donderdagavond, vanaf 17u tot 22u kan je je er met je vrienden of collega's na een lange werkdag uitleven. Een dj zorgt elke keer voor een feestelijke sfeer. U kunt ook iets eten bij één van de talrijke food trucks of gewoon iets drinken aan één van de bars !

Zin in apéro?

Oef, 't is vrijdag! Elke vrijdag van juni is er afterwork, met of zonder kids, in Zinnema.

Expo2018

Eindejaarstentoonstelling Academie voor Beeldende Kunsten Anderlecht

Cd release & mini-concert: "Ravel-Couperin", Philippe Thuriot-accordeon

Beeldenstorm 24 karaat & meer: CD release & mini-concert, hapje & drankje. Gratis inkom, reservatie verplicht: secretariaat@beeldenstorm.be

Fiesta Española

Drie dagen van Fiesta Española! Kom smullen van een overheerlijke paella, terwijl u de kraampjes bezoekt met authentieke Iberische producten, en geniet van Spaans gitaarwerk tijdens de Fiesta Española !

Openingsfeest De Koer

Op zaterdag 23 juni trappen we de zomer gang met een groot feest vanaf 13u.

Boekenbazaar

Op zaterdag 23 juni houdt de bibliotheek een Boekenbazaar tijdens het openingsfeest van Zomer op de Koer! Wij zullen er tweedehands boeken, DVD's en strips verkopen voor een spotprijsje. Afspraak aan de Academie voor Beeldende Kunsten!

Fietsen

Fietstocht door het mooie Pajottenland

http://www.femma.be/nl/groep/anderlecht-o-l-vrouw-hemelv

Timiss Festival

Feest van de hiphopcultuur

Senioren-gymnastiek

Met Senioren-gymnastiek blijf je in conditie. De oefeningen worden vaak op muziek gedaan, wat het eens zo aangenaam maakt. Alle lessen worden door de trainer aangepast aan het niveau van de groep.

School's out ketjes feest

School's out ketjes feest vanaf 12u Atelier Yoga voor volwassenen Rumba Town Festival: Concert van D Kanal (Jam,atelier cajon maken, dj-sets; rumba gitaar)

School's out ketjes feest

School's out ketjes feest vanaf 12u Atelier Yoga voor volwassenen Rumba Town Festival: Concert van D Kanal (Jam,atelier cajon maken, dj-sets; rumba gitaar)

Dansen à la carte 'line dance'

Nieuw linedance atelier. Je wil graag leren dansen, jezelf vermaken op je eentje, dat kan binnenkort in het atelier linedance. Wil je samen met je partner dansen aanleren, dat kan ook. Schrijf je nu alvast in!

Gymnastiek

Gymnastiek voor jongeren en volwassenen in een familiale sfeer, gegeven door ervaren kinesitherapeute.