Agenda

mei

Lentefeest

Naast de braderij en rommelmarkt, is er ook een kermis, een modeshow, muziek en kinderanimaties.
Afspraak in de Wayezstraat, Formanoirstraat en d'Aumalestraat

Djembé

Hou je van enthousiaste ritmes? Wil je je graag uitleven op een djembé en spelen in groep? Dan is dit atelier ideaal voor jou! Je speelt in de percussiegroep van een ervaren percussionist.
Image

Rondleiding van Anderlecht

Tussen het weidse, groene Neerpede en het bruisende, multiculturele lappendeken Kuregem ligt de historische kern of ‘de Rinck’ van Anderlecht. We nemen u mee op een reis door tijd en ruimte, van de 11de eeuw tot vandaag. We gaan langs bij Erasmus en Guido, we ontdekken verborgen plekjes, architectuurparels en eeuwenoude muurschilderingen.

Ook hedendaagse ‘tranen uit de hemel’ en een ‘folie’ staan op het programma…

Rondleiding te voet
Rondleiding te voet Gratis

Voor dit gratis avontuur

affiche

Zondag fietsdag

Op zondag 7 mei, organiseert de dienst Mobiliteit op het Dapperheidsplein een actieve mobiliteitsdag in het teken van de fiets. U kunt er uw fiets laten graveren, om deze beter te beschermen tegen diefstal, en kleine herstellingen laten uitvoeren.

Verder zijn vanaf 14u twee fietstochten voorzien die een uur tot anderhalf uur duren. De eerste tocht doet de gewestelijke fietsroutes aan, terwijl de tweede toont hoe men zich beter kan gedragen in het verkeer.

affiche

Infoavond: nieuwe toekomst Biestebroekdok

Het BBP werd aangepast en aangevuld voor een nieuwe toekomst voor het Biestebroekdok

Info

Djembé

Hou je van enthousiaste ritmes? Wil je je graag uitleven op een djembé en spelen in groep? Dan is dit atelier ideaal voor jou! Je speelt in de percussiegroep van een ervaren percussionist.

Djembé

Hou je van enthousiaste ritmes? Wil je je graag uitleven op een djembé en spelen in groep? Dan is dit atelier ideaal voor jou! Je speelt in de percussiegroep van een ervaren percussionist.

Collegiale Sint-Pieter- en Sint-Guidokerk

Rondleiding in de Anderlechtse kerk.

HET ERASMUSHUIS: een woning van 500 jaar oud

Het Erasmushuis is een van de oudste huizen in Brussel (1515). In een interieur dat in zijn oorspronkelijke staat werd hersteld, herbergt het een verzameling schilderijen (Holbein, Bosch, Metsys), een bibliotheek met duizenden oude uitgaven en een filosofische tuin. Gedurende het hele festival zal een eigenhandig geschreven brief van Keizer Karel uitzonderlijk worden tentoongesteld. Speels parcours voor kinderen: Op reis met Erasmus (van 6 tot 9 jaar) - In de voetsporen van Erasmus

Lezing en interview Lize Spit!

Lize Spit is auteur, columniste voor De Morgen én inwoonster van Anderlecht. Haar debuut Het Smelt was een schot in de roos en ging ondertussen al meer dan 130 000 keer over de toonbank. Kom kennis maken met dé literaire sensatie van 2016!

Brouwerij Atlas

Brouwerij Atlas is een parel op het vlak van brouwerij-architectuur.

Start 2 Bike 4 Kids Aximax

In 5 lessen leren kinderen fietsen onder begeleiding van hun ouders en onder het toeziend oog van een fietsmeester. Na het leren fietsen gaan we over naar fietsvaardigheid. De ouders krijgen er tijdens één van de lessen een cursus fietsonderhoud bovenop, zodat ze zelf de fiets van junior kunnen onderhouden.

Neerpede in volle verandering

De kleine groene long van Brussel, ten westen van Anderlecht, staat bol van positieve initiatieven!

juni

AFFICHE

Erasmus – De Coster, dezelfde strijd?

Begeleide wandeling in het Nederlands met de heer Roel Jacobs om 14.00 uur. Uilenspiegel, een legendarisch figuur uit de 14e eeuw, verschijnt in het begin van de 16e eeuw, de tijd van Erasmus, in de Europese literatuur. Drie eeuwen later maakt Charles De Coster er een heel andere held van, in een roman die tot de wereldliteratuur behoort. Kan het zijn dat de Uilenspiegel van de 19e eeuw meer gemeen heeft met Erasmus dan diens tijdgenoot? Met dit geleide bezoek aan het Erasmushuis wil Roel Jacobs een antwoord vinden op deze intrigerende vraag.

juli

Met BOp vzw: Brussel beweegt: Rustige wandeling voor rusthuisbewoners en mensen met een fysieke beperking

Een rustige mooie natuurwandeling o.l.v. een gids. Voor rusthuisbewoners en personen met een fysieke beperking. Meer info: Claudine Pauwels, 02 210 04 67 of claudine.pauwels@bop.brussels Kleine groepen met een groepspaspartoe zijn ook welkom!

augustus

Met BOp vzw: Groene schoenen: Het Pajottenland

Brussel, hoofdstad van Europa, heeft maar liefst 122 groene ruimtes met een grote dieren- en plantenrijkdom. Leefmilieu Brussel heeft een groene wandeling van 60 km aangelegd door parken, natuurgebieden en beschermde landschappen. Deze zomer ontdekken we met de hulp van onze gidsen dit wandelnetwerk, opgedeeld in 7 aparte wandelingen. Soms wijken we even van een wandeling af om in de buurt iets te gaan bekijken. Trek je ‘groene schoenen’ aan en ga met ons mee! We wandelen onder leiding van onze gids aan een rustig tempo.