Agenda

Wil je een activiteit van je vereniging, wijkcomité of andere aankondigen op deze website? Dan vul je het evenement in via agenda.brussel. Maak je account aan vul het evenement in en Nadien verschijnt het in de agenda.

maart

Voorstelling Hello Robot!

Het thema van de jeugdboekenmaand 2018 is 'Wetenschap en Techniek'. Studio Gekko komt naar de bib met een grappige voorstelling. Hello Robot neemt ons mee naar een toekomst waar robots en mensen samen leven.

Waterbeheer in Neerpede

Geleid bezoek aan de werken uitgevoerd om het waterbeheer van de Neerpede te verbeteren, in het kader van de brusselss waterdagen in samenwerking van het groen et blauw huis, Vivaqua en Leefmilieu Brussel

Petits Crimes Conjugaux/’N KLAAIN MIZEIRE

Een man en een vrouw komen hun appartement binnen. De vrouw steekt enthousiast de lichten aan, de man blijft staan in de deuropening : hij herinnert zich niks meer. Is zij zijn vrouw? Is zij geen verpleegster van de hoerenbrigade? Is dit hun huis? Wordt hij wel graag gezien? Waarom weet hij niks meer? Wat is er allemaal gebeurt tussen hen? Deze wervelende tekst neemt ons mee op een liefdestrip vol valkuilen en gevaren, vol humor en pijn, vol laffe lieve heerlijke liefde : ge kunt ni geire zeen zonder af te zeen!

http://www.bebrusseleir.be

 

The Lost Coins - Euro Meltdown - Stephen Sack

De gebouwen van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg vormen het decor van Sacks “toekomstige archeologie” die hij presenteert in de vorm een reeks foto’s van euro’s gerecupereerd uit het vuur van een verbrandingsoven.

Van inspiratie naar de scène

Workshop regie

Le Musée du capitalisme

Na de edities van Namen, Sint-Gillis, Gent, Laken en Bergen, is het de beurt aan Escale du Nord, Cultureel Centrum van Anderlecht, om de reizende tentoonstelling van het Museum van het Kapitalisme en al zijn nieuwigheden in 2018 te verwelkomen !

Gymnastiek en educatief boksen in Providence

Leer op een laagdrempelige manier de basisknepen van gymnastiek en boksen. De eerste lessen (8, 12, 15 en 19 januari) zijn gratis proeflessen.

Djembe-atelier

Hou je van enthousiaste ritmes? Wil je je graag uitleven op een djembé en spelen in groep? Dan is deze cursus misschien voor jou! Je speelt in het groepje van een ervaren percussionist.

Authentiek spelen

Zin om authentiek te leren spelen of je eigen acteerstijl uit te puren op basis van zeer oprecht en speelbaar materiaal? In deze cursus zullen spelers vooral gecoacht worden op authentiek en persoonlijk spel. We onderzoeken dit en kijken hoe we dit kunnen bereiken. Via hier-en-nu en samenspel en luisteren en ontvangen? Of via een afstandelijke benadering? Of ga je de psychologie van het karakter en de situatie in? En hoe combineer je dit met de theatrale vorm?

Lessen Djembé en Doundoums in Anderlecht

vanaf 12 jaar tot volwassenen. Alle niveau's (beginnelingen, gemiddeld niveau en gevorderden) - Eerste proefles gratis ! - We lenen djembes tijdens de lessen. - Begin van het nieuw seizoen in de week van 18 september. Inschrijven mogelijk de hele jaar. Ook in Aalst

Multimove Anderlecht

Tijdens de Multimovelessen ontdekken de kleuters een gevarieerd bewegingsprogramma. Dankzij speelse en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun motorische vaardigheden, wat de start kan betekenen van een gezonde en levenslange bewegingsparticipatie.

Workshop: toneelstuk migraties

“Stelt vragen bij het woord ‘migratie’ en roept heel wat vragen op die er verband mee houden … via het toneelstuk en de theatrale creativiteit.”

Babbelut - conversatietafel

Wil je Nederlands oefenen? Kom praten met Nederlandstaligen! Op de Babbelut is iedereen welkom. Voor je je inschrijft, heb je een kort gesprek met een medewerker van het Huis van het Nederlands. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Daarna ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je interessant vindt. Een Nederlandstalige vrijwilliger begeleidt het

Multimove voor kinderen met een beperking

Tijdens de Multimovelessen ontdekken de kleuters een gevarieerd bewegingsprogramma. Dankzij speelse en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun motorische vaardigheden, wat de start kan betekenen van een gezonde en levenslange bewegingsparticipatie. Tijdens deze lessen is er extra aandacht en begeleiding voor kinderen met een beperking.

Multimove Anderlecht

Tijdens de Multimovelessen ontdekken de kleuters een gevarieerd bewegingsprogramma. Dankzij speelse en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun motorische vaardigheden, wat de start kan betekenen van een gezonde en levenslange bewegingsparticipatie.

De kunstcollecties van Margaretha van Oostenrijk

Margaretha van Oostenrijk (1480-1530), landvoogdes van de Nederlanden, slaagde erin een indrukwekkende collectie curiosa en kunstwerken op te bouwen. In die stimulerende en vruchtbare omgeving zou de latere Keizer Karel opgroeien.

Funky Jam Dance

Een elastisch danscursusje : het funkt, jazzt, hip-hopt en bonkt en het zweet loopt van de muren. Telkens 1 uur op woensdag. Gratis proefles op woensdag om 14 uur (kinderen -12 jaar) of om 15 uur. (+12 jaar). Inschrijven kan dan ook.

Sportacademie Anderlecht

De kinderen en jongeren maken uitgebreid kennis met verschillende sporten. Gediplomeerde lesgevers staan in voor kwaliteitsvolle initiaties in o.a. atletiek, zwemmen, balsporten, dans, gevechtsporten,...

Yoga

Yoga past werkelijk bij elke leeftijd. Het doet er dus niet toe of je stijf of wat soepeler bent. In Yoga gaat het niet om prestaties, wel om het vinden van jouw eigen vitaliteit en gezondheid. Yoga ondersteunt immers zowel ons fysiek, mentaal als emotioneel welzijn

Verhalen in 2 talen

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor een knotsgekke voorstelling door Sarah Bourgeois!