Summer in Anderlecht : Twee intense zomermaanden in Anderlecht!

In juli en augustus biedt de gemeente Anderlecht je een kleurrijk programma aan voor alle smaken en leeftijden. Een unieke kans dus om samen een bijzondere zomer door te brengen in Anderlecht.

Ook al is het ergste achter de rug, door de gezondheidscrisis moesten we onze hoop op vakantie en avontuur bijstellen. Dit is echter geen reden om thuis te blijven en niet van de zomer te genieten. Met Summer in Anderlecht voorziet de gemeente Anderlecht een uitgebreid aanbod aan sportieve, speelse en culturele activiteiten, maar ook kleine festiviteiten die de hele zomer lang overal in de gemeente zullen plaatsvinden. Kuregem, het historisch centrum, Scheut, Peterbos, Goede Lucht, Het Rad, Marius Renard… Elke wijk komt aan bod!

Of je nu jong bent, wat minder jong, creatief of sportief, je vindt vast iets dat bij je past: workshops kalligrafie, slam, schermen, klimmen, hip hop, circustechnieken, video, concerten, straatanimatie, verhalen vertellen, running, yoga, wandelen, petanque, voetbal, en nog veel meer…

Uiteraard zullen de organisatoren ervoor zorgen dat alle evenementen plaatsvinden volgens de regels van social distancing.

Waarschuwing! Als gevolg van de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad op 23 juli heeft genomen, moeten alle deelnemers boven 12 jaar oud een mondmasker dragen. Ook zal hun identiteit worden geregistreerd, zodat ze gemakkelijker kunnen worden getraceerd in geval van mogelijke besmetting.

Afhankelijk van het weer, kunnen deze activiteiten worden geannuleerd of uitgesteld.

Belangrijke Updates

 • Escales Estivales (Tuin van de Espace Carême) Het Bal de Marie-Galante van aanstaande donderdag 09/07 wordt verplaatst naar woensdag 26/08
   
 • De lessen van Hip-Hop Freestyle Lab van woensdags 12, 19 en 26 augustus zullen van 16u tot 18u plaatsnemen.
   
 • De activiteiten Street Game Verdi (elke maandag en woensdag in de Verdipark) zullen stoppen volgende woensdag 12 augustus.
   
 • De activiteiten Street Game Patch (elke maandag en woensdag in de Duivenmelkerspark) zullen stoppen volgende woensdag 12 augustus.

Het volledige programma:

 

 

 

 • Vijver-Park
   
  • Vijverpark - ter hoogte van de terminus van tram 81, Halte Marius Renard
  • Scherdemaalpark - activiteiten voorzien ter hoogte van de rotonde van het borstbeeld van De Tollenaere, aan de kant van de Vrije Academielaan/Kanunnik Rooselaan

 

Infos : Dienst Evenementen – 0490 14 03 21 – eventanderlecht@anderlecht.brussels