Actualité

cc

Volg de Gemeenteraad van donderdag 25 april

Volg de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober live via YouTube!

De zitting begint om 19u.

 

closed

De kantoren van het gemeentebestuur van Anderlecht zullen uitzonderlijk gesloten zijn op: vrijdag 10 mei 2024.

De kantoren van het gemeentebestuur van Anderlecht zullen uitzonderlijk gesloten zijn op: vrijdag 10 mei 2024.


De cel OVERLIJDENS (begraafplaats Vogelenzang) zal echetr bereikbaar zijn voor het publiek op zaterdag 11 mei 2024, van 8u30 tot 10u, en dit uitsluitend voor de overlijdensaangiften.

anderlecht.be

Speelpleinen

De ViaVia speelpleinen van Anderlecht organiseert speelweken voor kinderen van 3 tot 12 jaar oud tijdens de schoolvakanties. Wij bieden een mix van recreatieve, educatieve en sociale activiteiten aan, om kinderen tijdens deze periode te vermaken, te stimuleren en te laten groeien. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende spelletjes, sporten, knutsel- & kookactiviteiten en
themadagen. Het doel is om een leuke en veilige omgeving te creëren waar kinderen nieuwe vrienden kunnen maken, hun creativiteit kunnen uiten en nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ouders kunnen erop vertrouwen dat hun kinderen onder toezicht van gekwalificeerde begeleiders zijn, terwijl ze genieten van een leuke en leerzame ervaring.

Speelweken in de herfst- & krokusvakantie:

Gaat door op 1 gemeentelijke basisschool, voor kinderen van 3-12 jaar oud. Kinderen van
gemeentelijke basisscholen in Anderlecht hebben voorrang.

Contactpersoon: Toumane Badji – 0498 58 89 81 – Viaviaspeelplein@anderlecht.brussels
Inschrijvingen gebeuren op classdojo via de Anderlechtse scholen zelf, anderhalve maand voor de
speelweek begint.

Speelweken in de paas- & Zomervakantie:

Praktische informatie voor inschrijvingen en voor algemene vragen: Home | Vlaamse Gemeenschapscommisie Speelpleinen
Contactpersoon:

  • VGC (voor de inschrijvingen & praktische vragen)
  • Toumane Badji – 0498 58 89 81 – Viaviaspeelplein@anderlecht.brussels (Voor tijdens de speelweken zelf, problemen en praktische vragen).
activin

Oproep tot partners voor Activ'in 2024/2025

De gemeente Anderlecht is op zoek naar partners om in 2024/2025 culturele en/of intellectuele activiteiten te organiseren voor Anderlechtse senioren en/of personen met beperkte mobiliteit. Doelstellingen: sociale banden aanhalen, isolement bij ouderen tegengaan en culturele activiteiten ontdekken in een gezellige sfeer.

Deadline: 5 mei 2024

Meer informatie

anderlecht.be

Burgerparticipatie en handicap

In de Adviesraad Gehandicaptenbeleid zitten mensen met een handicap (de meerderheid), professionals die in de gemeente werken en ouders van kinderen met een handicap. De raad behandelt alle thema's in verband met handicap in Anderlecht, zoals mobiliteit, toegankelijkheid van openbare plaatsen, toegankelijkheid van administratieve procedures, enz. Over elk thema kunnen aanbevelingen worden gedaan aan de gemeentelijke overheden.

Voor meer informatie: ccph@anderlecht.brussels

 

anderlecht.be

Autonomie

Dienst Begeleid Wonen

Een helpende hand naar autonomie

De Dienst Begeleid Wonen ondersteunt mensen met een licht verstandelijke beperking bij hun levensprojecten. Deze dienst helpt mensen hun zelfstandigheid thuis en in de omgeving te vergroten.

Kandidaten voor deze dienst moeten in Anderlecht wonen of willen wonen en in het bezit zijn van een handicap erkend door het DG Personen met een handicap (FOD Sociale Zekerheid).

Hoe helpt de dienst mensen zelfstandiger te worden?

  1. Door te praten en te helpen moeilijkheden en hulpmiddelen te identificeren;
  2. Door te helpen een manier van doen te vinden die bij deze persoon past;
  3. Door te ondersteunen tijdens het leren.

De dienst biedt ondersteuning die is aangepast aan het tempo van de persoon.

Het team combineert de expertise van een ergotherapeut en een psychologisch consulent. De service is tweetalig, gratis en vindt bij u thuis plaats.

Heeft u vragen? We beantwoorden ze graag!

Om van deze dienst gebruik te maken, bel 0800 98 990 van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur, of schrijf naar habitataccompagne@anderlecht.brussels.

 

TOEGANG 1070

Advies over woningverbetering

"Access 1070" is een gratis dienst van de gemeente Anderlecht.

Het doel is ouderen en personen met een handicap (inclusief ouders van kinderen met een handicap) te helpen met de moeilijkheden die ze thuis ondervinden, zodat ze er zelfstandig kunnen wonen, op een bevredigende en veilige manier.

Een ergotherapeut komt gratis bij u thuis. Zij kijkt naar de dagelijkse activiteiten die u problemen opleveren in uw huis. Ze geeft je advies, tips en ideeën voor apparatuur en hulpmiddelen om je leven gemakkelijker te maken.

 

Om gebruik te maken van deze service, bel 0800 98 990 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:00 uur, of stuur een e-mail naar access1070@anderlecht.brussels.

SOCIAAL 1070

De maatschappelijk werkers van de afdeling Handicap en Autonomie kunnen je vragen beantwoorden en oplossingen aandragen om u te helpen onafhankelijker te worden in uw dagelijks leven. Hier zijn een paar voorbeelden van wat de maatschappelijk werkers voor u kunnen doen:

  • uw zelfstandigheid ondersteunen en het leven thuis gemakkelijker maken (coördinatie van thuishulp)
  • sociale of gemeentelijke voordelen aanvragen: taxivouchers, contact met een aangepaste vervoersdienst, voedselpakketten, enz;
  • u helpen met procedures, begeleiding, informatie en/of contact leggen met gespecialiseerde sociale diensten: mutualiteiten, OCMW, sociale huisvestingsmaatschappijen, bijdragen, werkloosheidsfondsen, gezins- en pensioenuitkeringen, geestelijke gezondheidsdiensten, jeugdhulpverlening, schuldbemiddeling, gas- en elektriciteitsleveranciers, vrederechter, ziekenhuizen, enz;
  • u helpen met je digitale contacten
  • u informeren over activiteiten en middelen om u te helpen uw isolement te doorbreken;
  • u informeren over je rechten.

Om van deze dienst gebruik te maken, bel 0800 98 990 van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur, of schrijf naar social@anderlecht.brussels.

HANDI CONTACT 1070

Begeleidings- en informatiedienst

De Cel Handicap en Autonomie heeft een gids samengesteld om de belangrijkste vragen te beantwoorden die mensen met een handicap en hun familie stellen over alle aspecten van het dagelijks leven (verplaatsingen, opleiding, werk, huisvesting, ontspanning, reizen, enz.)

[Ajouter un lien nommé "Gids Handi contact 1070" et ajoute le fichier pdf NL].

Bel voor informatie of begeleiding 0800 98 990 van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur of stuur een e-mail naar handicontact@anderlecht.brussels.

anderlecht.be

Voorzitter of bijzitter zijn van een stembureau.

Wat is de rol van de leden van een stembureau?

De leden van de stembureaus helpen ervoor te zorgen dat het verkiezingsproces soepel verloopt en dat de verkiezingen echt democratisch zijn. Elk bureau is samengesteld uit een voorzitter, een secretaris en 4 of 5 bijzitters.

De voorzitter coördineert de verkiezingsactiviteiten voor zijn stembureau.

De secretaris wordt aangesteld door de voorzitter en moet hem of haar bijstaan bij de coördinatie van het stembureau.

De bijzitters assisteren de voorzitter van het stembureau. Ze zijn in het bijzonder verantwoordelijk voor het controleren van de identiteit van elke kiezer en of hij of zij op de kiezerslijst staat. Ze zorgen er ook voor dat niemand twee keer kan stemmen. Wanneer het stembureau sluit, helpen ze bij het opstellen van de processen-verbaal en de slotdocumenten.

De leden van de stembureaus komen op de verkiezingsdag om 7 uur 's ochtends bijeen om ervoor te zorgen dat de stembureaus om 8 uur 's ochtends open zijn voor het publiek. Omdat er in Brussel elektronisch gestemd wordt, sluiten de stembureaus om 16u00.

Hoe worden de leden van het stembureau benoemd?

Het is de verantwoordelijkheid van de voorzitter van het hoofdbureau van het kieskanton (de vrederechter of zijn plaatsvervanger) om de leden van de stembureaus op te roepen op basis van de kiezerslijst van elk kanton. De burgers die dat willen, kunnen zich opgeven als vrijwilliger om één van de functies van een stembureau uit te voeren (zie hieronder meer informatie over hoe je je kandidaat kunt stellen).

Ben je opgeroepen als voorzitter of bijzitter van een stembureau?

De voorzitters en bijzitters spelen een fundamentele rol in het goede verloop van de verkiezingen. Door hun taken uit te voeren, zorgen deze burgers ervoor dat er democratische verkiezingen worden gehouden. Als je gekozen bent, wees dan trots en een kleine vergoeding zal jouw burgerlijke toewijding belonen.

Net als het stemmen is de rol van voorzitter of bijzitter een wettelijke verplichting. Als je een oproep hebt ontvangen om aanwezig te zijn als voorzitter of bijzitter van een stembureau en je hebt een geldige reden om niet aanwezig te kunnen zijn, dan heb je 48 uur de tijd om de voorzitter van het hoofdbureau van het kanton hiervan op de hoogte te stellen.

Voor de stembureaus van Anderlecht moet het bewijs van verhindering worden afgegeven tijdens één van de permanenties van het hoofdbureau op maandag, woensdag en vrijdag van 16u30 tot 19u op het adres dat vermeld staat op de oproep die je hebt ontvangen.

De gemeentedienst der Verkiezingen kan je op geen enkele manier helpen. Alleen het hoofdbureau, dat een onafhankelijke positie heeft ten opzichte van de gemeente, kan een beslissing nemen over het al dan niet aanvaarden van de redenen die jouw onvermogen om deze taken uit te voeren rechtvaardigen.

Ik ben al X keer opgeroepen als voorzitter of bijzitter en ik wil dit niet meer.

Zelfs als jeal meerdere keren lid bent geweest, kun je nog steeds opnieuw opgeroepen worden als lid van een stembureau. Je kunt deze oproep niet negeren, maar jekunt deze argumenten altijd voorleggen aan het hoofdkantoor van het kanton om van deze taak te worden ontheven.

De voorzitter van het hoofdkantoor van het kanton zal een definitieve beslissing nemen omtrent de zaak. Hij kan daarom besluiten om  je toch op te roepen, ook al benje al meerdere keren lid geweest, als hij van mening is dat dit nodig is om ervoor te zorgen dat de stembureaus over het wettelijk vereiste aantal leden beschikken.

Kan een voorzitter of bijzitter zijn aanduiding weigeren?

Nee, er is geen beroep mogelijk tegen een oproeping als voorzitter of bijzitter. Het is wettelijk verplicht om op te treden als bijzitter. Iedereen die dit niet doet, kan een boete krijgen die kan oplopen tot 1.000 euro.

Wordt de functie van voorzitter of bijzitter betaald?

De bijzitters van de stembureaus ontvangen een presentiegeld als compensatie. Op deze vergoeding wordt geen belasting geheven. De vergoeding voor voorzitters bedraagt  €60 (+ € 40  voor de verplichte vorming), en €37,50  voor de bijzitters en de secretarissen.

Zich als vrijwilliger aanmelden om bijzitter te zijn in een stembureau.

Er zijn meer dan 400 burgers nodig om de 66 stembureaus in Anderlecht in te richten en ervoor te zorgen dat de verkiezingen vlot verlopen! Heb jij zin om een steentje bij te dragen?

Wie kan deel uitmaken van een stembureau?

Je moet een Belgische kiezer zijn die op de dag van de verkiezingen 18 jaar of ouder is en in het betrokken kiesarrondissement (het Brussels Gewest) woont. Kiezer zijn impliceert ook:

  • ingeschreven zijn in het bevolkingsregister op de datum waarop de kiezerslijst wordt opgesteld (1 april);
  • op de verkiezingsdatum (9 juni) niet geschorst of onbekwaam verklaard te zijn om te stemmen.

Belgische kiezers die op de dag van de verkiezingen 16 of 17 jaar oud zijn alsook buitenlandse kiezers, ongeacht hun nationaliteit of leeftijd, mogen dus niet in een stembureau zetelen.

Verkiezingskandidaten en partijgetuigen mogen geen deel uitmaken van een stembureau.

Wil je je kandidaat stellen als bijzitter in één van de 66 stembureaus in Anderlecht voor de verkiezingen van 9 juni en/of 13 oktober, vul dan onderstaand formulier in en stuur het per e-mail naar verkiezingen@anderlecht.brussels.

 

visuel

Projectoproep 2024 voor het verenigingsleven

Onze gemeente lanceert een projectoproep om verenigingen te versterken en synergieën tussen de verschillende VZW’s in Anderlecht te creëren. De geselecteerde projecten zijn gebaseerd op een van de 4 volgende thema’s:

  • Terugwinnen van publieke ruimte voor iedereen via collectieve creaties
  • Professionalisering van het verenigingsweefsel
  • Ouderschapsondersteuning en/of hulp aan eenoudergezinnen
  • Verkleinen van de digitale kloof door een partnerschap met Openbare Computerruimte (OCR)

Deadline: 10 mei 2024

Reglement en praktische info
Selectiecriteria
Kandidaatstellingsformulier

anderlecht.be

Oproep aan vrijwillige assesors voor de verkiezingen

Onze gemeente roept vrijwilligers op onder de burgers die ingeschreven zijn op de kiezerslijsten van Anderlecht om bijzitter te zijn in een van onze 66 stembureaus tijdens de verkiezingen van 9 juni en/of 13 oktober 2024. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan vóór 30 april 2024 een e-mail naar verkiezingen@anderlecht.brussels en geef aan voor welke datum(s) je je wilt opgeven als vrijwilliger!

Meer info

anderlecht.be

Oproep aan vrijwillige assesors voor de verkiezingen

Onze gemeente roept vrijwilligers op onder de burgers die ingeschreven zijn op de kiezerslijsten van Anderlecht om bijzitter te zijn in een van onze 66 stembureaus tijdens de verkiezingen van 9 juni en/of 13 oktober 2024. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan vóór 30 april 2024 een e-mail naar verkiezingen@anderlecht.brussels en geef aan voor welke datum(s) je je wilt opgeven als vrijwilliger!
Meer info

Elk bureau bestaat uit een voorzitter, een secretaris en meerdere bijzitters, en is open van 8u tot 16u op de verkiezingsdagen. De rol van de bijzitters is om de voorzitter van het bureau bij te staan om het stemmen vlot te laten verlopen. Dit omvat onder andere de registratie van aanwezigheden, identiteitscontrole, stempelen van de verkiezingsoproepen, enz. De leden van de stembureaus ontvangen een presentiegeld. Kandidaten en partijgetuigen kunnen niet optreden als bijzitter. Het bijzitterschap geeft niet alleen blijk van burgerzin, het is ook een verrijkende ervaring die aan de basis ligt van de democratie.

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan vóór 30 april 2024 een uw inschrijvingsformulier naar verkiezingen@anderlecht.brussels en geef aan voor welke datum(s) je je wilt opgeven als vrijwilliger!

horaire

Dienst Nationaliteit: wijziging van de openingsuren

Vanaf 8 april 2024 is de dienst Nationaliteit tijdelijk gesloten op woensdag.

De dienst is voortaan geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur, afhankelijk van de beschikbare plaatsen.

visuel

Oproep voor vrijwilligers 2024

De dienst "Sport - Cohesie - Sociale Zaken" lanceert een oproep voor partners om een pool van vrijwilligers of vergoedde vrijwilligers op te zetten die zich het hele jaar door willen inzetten door verschillende projecten te ondersteunen en te begeleiden. Voorbeelden: sport- en solidariteitsevenementen, ondersteuning van ouderschap, jeugdwerk, ouderenbeleid, enz. 
 
Meer info: social@anderlecht.brussels - 0498 58 89 94

Aanvraagformulier
-

anderlecht.be

Opschorting van de interpellaties van burgers

Vanaf 7 maart verandert de wet betreffende de interpellaties van burgers vóór de gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners zullen 6 maanden vóór de gemeenteraadsverkiezingen, dus vanaf 13 april, de gemeenteraad niet meer kunnen interpelleren. De gemeenteraad van donderdag 28 maart zal daarom de laatste gelegenheid zijn voor inwoners om de gemeenteraad te interpelleren. De interpellaties zullen worden hervat na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, met uitzondering van de raadzitting van december, die zal worden aangewend voor de aanstelling van de mandatarissen in de gemeentelijke vergaderingen.

école

Het veiliger maken van de omgeving rond de scholen Scherdemael P14 en Petit Scherdemael M22

In het kader van het veiliger maken van de omgeving rond de scholen Scherdemael P14 en Petit Scherdemael M22 werd besloten om de rijrichting op de Camille Vaneukemlaan te wijzigen en de schoolstraat te herstellen. Na de vergadering van 20 november 2023 werden 2 scenario's geselecteerd. Deze 2 scenario's zullen elk het onderwerp maken van een testfase tussen nu en het einde van het schooljaar. 

Meer info

slic

Statbel organiseert een officiële enquête bij een aantal huishoudens in Anderlecht

Het Belgisch statistiekbureau (Statbel) organiseert een officiële enquête bij een aantal huishoudens in Anderlecht, willekeurig geselecteerd uit het rijksregister. De enquête spitst zich toe op inkomen en levensomstandigheden. De verzamelde gegevens zullen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, het nationaal hervormingsprogramma en de armoedebarometer. De geselecteerde huishoudens zullen tussen januari en juni 2024 gecontacteerd worden door de enquêteurs van Statbel, en degenen die ervoor kiezen om deel te nemen ontvangen een vergoeding.

anderlecht.be

1/12 - Wereldaidsdag Laten we ons blijven inzetten tegen AIDS en HIV!

Elk jaar vindt op 1 december Wereldaidsdag plaats. Op deze dag wordt opgeroepen tot solidariteit met mensen met HIV/AIDS. Hiervoor worden wereldwijd een reeks informatie- preventie- en sensibiliseringscampagnes georganiseerd. Het is ook de dag dat we mensen herdenken die aan de ziekte zijn overleden.

Om alle taboes uit de wereld te helpen organiseren de diensten Preventie en Gelijke kansen in samenwerking met partnerorganisaties op 1 december sensibiliseringsacties in de metrostations Erasme en Clemenceau (7u30 – 9u) en op 2 december, in samenwerking met Plateforme Prévention Sida, HIV-tests op de site van de Slachthuizen. Deze test is anoniem, snel en gratis.

 

 

Weet dat je nu ook via partneralert.be een anoniem berichtje kan sturen naar seksuele partners. Zo vermijd je nieuwe infecties en voorkom je de verspreiding van het virus. Niemand wil immers een seksueel overdraagbare aandoening oplopen of doorgeven. Daarom is het van cruciaal belang om je partner hierover in te lichten. Partneralert.be is volledig anoniem en garandeert je privacy.

Andere nuttige sites zijn www.sensoa.be of www.allesoverseks.be

Doe mee aan onze campagne en toon uw solidariteit door het dragen of posten van het rode lintje, internationaal symbool voor solidariteit met mensen met HIV/AIDS en teken van hoop.

De rode lintjes kan je verkrijgen aan het onthaal van de bibliotheken in Anderlecht (Sint-Guidostraat 97– Kapelaanstraat 1-7) en het gemeentehuis, Raadsplein 1.


Bedankt voor jullie steun aan deze campagne.

 

anderlecht.be

Park-Art

Escale du Nord en de gemeente organiseren een groepstentoonstelling van monumentale sculpturen in het Vijverspark, tot 22 april 2024.

6 monumentale sculpturen vervaardigd door kunstenaars (waarvan twee uit Anderlecht) zijn in het park geïnstalleerd, in het kader van het Park Art-parcours dat door de gemeente Anderlecht in samenwerking met het Cultureel Centrum Escale du Nord wordt georganiseerd.

Dit evenement heeft tot doel de beeldhouwkunst te bevorderen door de openbare ruimtes te verrijken met kunstwerken. Het geeft ook aanleiding tot uitwisselingen tussen kunstenaars en publiek en verfraait het Vijverspark.  Gerenommeerde beeldhouwers zullen gedurende minstens één jaar in Anderlecht in het Vijverspark tentoonstellen!

Een tentoonstelling om u te laten verwonderen, om ontdekt te worden als u langs de vijvers en de vegetatie in het dal van de vallei van de Neerpedebeek wandelt.

Geïntrigeerd? Breng dan een bezoekje!

Jean Boghossian (labyrinthe-2014)
Francois Canart (solstice-2019)
Brigitte Danse (brins de Râ-2022)
Jose Sahagun (auge-2020)
Isabelle Van Wylick Zazie (passage-2014)
Hubert Verbruggen (triedre-2019)

Het kunstwerk "Passage" van Zazie wordt niet meer tentoongesteld.

anderlecht.be

De 4 valleien

De 4 valleien

espace

Oproep: zoektocht naar artistieke creatieruimtes

De Cultuurdienst en Escale du Nord maken een overzichtskaart van wat er in de gemeente aan infrastructuur voor artistieke creatie bestaat, en daarvoor hebben we jullie nodig!

Ken jij repetitieruimte voor podiumkunstenaars, kunstenaarsateliers voor beeldende artiesten, residentieplekken waar kunstenaars artistiek onderzoek kunnen doen? Alle type creatieplekken zijn welkom: gratis of tegen betaling, voor langere of kortere periode beschikbaar...

Laat het ons weten via cultuur@anderlecht.brussels. De Anderlechtse kunstenaars zullen je dankbaar zijn!

anderlecht.be

CARBON KORVEN of BLADKORVEN

Tijdens de herfstperiode zorgen de bomen voor heel wat bladerafval en aan de inwoners wordt gevraagd om het voetpad voor de eigen woning zelf te ruimen. Om dit probleem op te lossen, zal de dienst Onderhoud van de gemeente Anderlecht op de openbare ruimte bladkorven plaatsen en ter beschikking stellen aan inwoners waarin ze gevallen bladeren op het openbaar domein kwijt kunnen raken.

Waar worden de bakken geïnstalleerd?

 

De bladkorven worden geplaatst op plaatsen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor ophaalwagens.

Wanneer worden ze geplaatst?

De bladkorven worden tussen eind september en begin oktober geplaatst. De bladkorven worden aan het begin van de herfst geplaatst en aan het eind van het seizoen verwijderd.

Wanneer worden ze weer weggehaald?

Vermoedelijk en afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de bladkorven vanaf februari worden weggehaald.

Hoe vaak worden ze geleegd?

De bakken worden (indien nodig) één keer per week geleegd.


Door dode bladeren voor uw huis op te vegen en in de bladkorven te deponeren, helpt u groenafval te sorteren en nuttig te gebruiken. Op die manier doet u iets ecologisch voor ons milieu.

 

 

Gebruik van de bladkorven

Bladbkorven zijn alléén bedoeld voor bladeren die op openbaar domein zijn gevallen, niet voor ander groenafval zoals takken, coniferen en overige gerooide plantenresten. Alsook is het deponeren van huisvuil strikt verboden.
Het aanbieden van blad in de berm is niet toegestaan. De bladbakken worden op de, voor vrachtwagen, meest bereikbare en veilige locaties geplaatst. Het is niet toegestaan de bladbakken te verplaatsen of om te draaien.

 

Wat mag er gedeponeerd worden in de bladkorven? Alleen dode bladeren die voor uw huis liggen.

 

Het volgende groenafval is NIET TOEGESTAAN in de bladkorven: takken, gemaaid gras, naaldbomen, resten van verwijderde planten.

Het deponeren van bladeren in goten is niet toegestaan.
Het is ten strengste verboden huishoudelijk afval in de bladkorven te deponeren.

 

 

Waar kan ik met vragen terecht?

Heeft u nog vragen over het inzamelen van het blad? Bel 0800 9 1070