Actualité

image

Maak kennis met onze Preventiedienst

Onze Preventiedienst, waaronder de Gemeenschapswachten en Straathoekwerkers, hebben een video gemaakt om je kennis te laten maken met hun werk. Ontdek snel wat zij voor jou kunnen doen.

Bekijk de video

Budget

Gemeentebegroting 2018

Bekijk het verslag van de gemeentebegroting 2018. Je krijgt ook een overzicht van de gewone en de buitengewone begroting.

logo

Openingsuren dienst Stedenbouw

Om een achterstand in de dossiers van stedenbouwkundige vergunningen weg te werken, is de dienst Stedenbouw voortaan via telefoon bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 9u tot 12u en op dinsdag en donderdag de hele dag.

Wij bedanken je voor het begrip.

logo

Sluiting Lenniksebaan 24 en 25 maart

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart wordt de Lenniksebaan ter hoogte van parking Erasmus afgesloten voor werkzaamheden aan de nieuwe metrotunnel. Het verkeer wordt omgeleid via de Olympischedreef en voor beide delen van de Lenniksebaan geldt verkeer in twee richtingen.

De volgende fase van de werken aan de ondergrondse metrostelplaats onder de Simonetlaan-Lenniksebaan gaan van start. Wil je weten hoe de werken de verkeerssituatie beïnvloeden?

Klik hier

logo

Premie om onze viervoeters te identificeren

Wist je dat de gemeente voortaan een premie van 30 euro uitreikt om onze honden en katten te identificeren, om het aantal zwerfkatten- en honden te beperken. Wil je de premie? Vul het formulier in en bezorg dit binnen de drie maanden na de identificatie, samen met een attest van verstrekte zorg, ondertekend door de dierenarts, en de factuur.

anderlecht.be

Vier dagen betoverende kerstmarkt

Gedurende vier dagen bieden de 110 houten chalets op het Dapperheidsplein en aan de voet van de collegiale artisanale producten, snacks, versieringen, juwelen en seizoensproducten.

Vanaf 4 december kan je je plaatsje voor het concert reserveren via:
Socialezaken@anderlecht.brussels - 02 800 07 42 (concert om 15u voor senioren)
commercial@anderlecht.brussels - 02 526 59 94 - (concert om 20u voor het groot publiek)

anderlecht.be

Projectoproep

Deze projectoproep heeft als doel lokale sensibiliseringsinitiatieven te ondersteunen of de capaciteiten inzake internationale solidariteit en de ontwikkelingssamenwerking in Anderlecht uit te breiden. De projectoproep wordt dit jaar ingeleid en zal jaarlijks plaatsvinden.

Meer info

logo

Be Alert - info bij noodgevallen

Wil je bij noodsituaties in je buurt of gemeente, bijvoorbeeld een brand of een ongeval, meteen op de hoogte worden gebracht via SMS? Schrijf je dan in via http://be-alert.be/nl/. Anderlecht doet alvast mee!

image

Haal je oranje box af

Onze Netheidsdienst deelt gratis oranje boxen uit voor voedingsafval.
Je kan ze afhalen bij:

  • De Netheidsdienst: Bergensesteenweg 627a - iedere weekdag tussen 8u en 16u
  • De Netheidshoek: Dauwstraat 14A van maandag tot donderdag tussen 13u en 15u30 en op vrijdag en zaterdag tussen 9u en 12u.

Neem je identiteitskaart mee.

affiche

Nieuwe procedure aankondigen activiteiten

Sinds kort werkt de gemeente samen met Visit.Brussels om alle evenementen die in Anderlecht plaatsvinden samen te brengen. Wil je een activiteit aankondigen in de gemeentekrant of op de gemeentewebsite? Dan doe je dit voortaan via agenda.brussels en niet meer via e-mail of nota. Eerst maak je een account aan en je vult het evenement in aan het begin van de maand die aan het evenement voorafgaat.

anderlecht.be

Mandaten van verkozenen

Voortaan vind je hier de lijst met mandaten en bezoldigingen terug van de gemeentelijke mandatarissen.