Actualité

affiche

Laatste plaatsen Freinetschool De Beverboom

Voor het schooljaar 2018-2019 zijn er nog enkele plaatsen in de tweede en derde kleuterklas en in het eerste en tweede leerjaar.
Interesse?
Vrije inschrijvingen starten op 31 mei vanaf 8u. Wie eerst inschrijft, krijgt de plaatsen. Kom gerust de campus bezoeken: gfsdebeverboom@anderlecht.brussels

affiche

Workshop: "Moestuin op mijn balkon"

Hoe leg ik een moestuin aan zonder tuin? Heb je een terras, binnenplaats of balkon, dan kun je een bovengronds moestuintje aanleggen. Tijdens deze gratis workshop in twee sessies, op 19 en 26 april van 18u tot 21u, ontdek je hoe je overal alle soorten groenten kunt kweken.

Info en inschrijven

Mobiel containerpark

Mobiel containerpark 09-20/04

Het mobiele containerpark is terug in Anderlecht! Je raakt hier van 9u tot 18u af van je grof huisvuil, kleine elektrische toestellen,...

Ontdek waar je met je afval terecht kan

affiche

Burgerprojecten

Het is het begin van de nieuwe projectoproep "Burgerprojecten" ! De kandidaturen worden tot 18 mei ontvangen en de juryavond zal op dinsdag 19 juni 2018 plaatsvinden.

De projectoproep richt zich tot bewoners, bewonersgroepen, wijkcomités of verenigingen. De initiatieven moeten criteria rond vijf thema’s omvatten : sociaal, milieu, economie, cultuur/kunst en netheid. De laureate projecten moeten een begroting van 25.000 € verdelen. Het volledig reglement en kandidaatsdossier zijn bij de Participatiehuis van Anderlecht en op de website beschikbaar.

logo

Burgers bevraagd via de Veiligheidsmonitor

De Federale Politie verzoekt de Belgische bevolking om deel te nemen aan de grote enquête van de Veiligheidsmonitor (VMS) die ze in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken en de lokale overheden afneemt. Vanaf 19 maart 2018 zullen meer dan 460 000 mensen de vragenlijst in de bus krijgen.

Meer info

logo

Participatieve Begroting - Projectoproep

De nieuwe projectoproep voor de Participatieve Begroting van het duurzame wijkcontract Biestebroek gaat van start. Wij wachten op uw ideeën en projecten voor deze wijk! De kandidaturen worden tot 11 mei ontvangen en het selectiecomité zal op dinsdag 19 juni beslissen.

De projecten moeten binnen de perimeter van het wijkcontract Biestebroek gelegen zijn  of ten behoeve van het welzijn van de buurtbewoners gerealiseerd worden. De winnende projecten zullen een budget van 10.000 € onder elkaar mogen verdelen. Het volledige reglement en het kandidaatsdossier zijn in het Participatiehuis en op onze website beschikbaar.

logo

Sluiting Lenniksebaan

De Lenniksebaan (tussen de ingang van de parking Indigo en de Henri Simonetrotonde) zal tot eind december afgesloten zijn.

Meer info

De bushaltes van De Lijn langs de Lenniksebaan, tussen de Olympischedreef en de Simonetrotonde in de richting van de voorstad, woren tijdelijk afgeschaft.

Meer info

affiche

Geboorteaangifte in Erasmusziekenhuis

Wie een geboorte wil aangeven, moet voortaan niet meer naar de Burgerlijke Stand of wachtrijen trotseren. Sinds maart kunnen ouders dit in het Erasmusziekenhuis (ULB) doen.

Ze moeten enkel dit afspraakformulier invullen.

image

Maak kennis met onze Preventiedienst

Onze Preventiedienst, waaronder de Gemeenschapswachten en Straathoekwerkers, hebben een video gemaakt om je kennis te laten maken met hun werk. Ontdek snel wat zij voor jou kunnen doen.

Bekijk de video

affiche

Sterilisatie zwerfkatten

De gemeentelijke dierenartsen (02 522 65 41 - hygiene@anderlecht.brussels) zijn bevoegd voor de sterilisatie van de zwervende katten en zij kijken na of het welzijn van deze dieren wordt gerespecteerd.

anderlecht.be

Vier dagen betoverende kerstmarkt

Gedurende vier dagen bieden de 110 houten chalets op het Dapperheidsplein en aan de voet van de collegiale artisanale producten, snacks, versieringen, juwelen en seizoensproducten.

Vanaf 4 december kan je je plaatsje voor het concert reserveren via:
Socialezaken@anderlecht.brussels - 02 800 07 42 (concert om 15u voor senioren)
commercial@anderlecht.brussels - 02 526 59 94 - (concert om 20u voor het groot publiek)

logo

Be Alert - info bij noodgevallen

Wil je bij noodsituaties in je buurt of gemeente, bijvoorbeeld een brand of een ongeval, meteen op de hoogte worden gebracht via SMS? Schrijf je dan in via http://be-alert.be/nl/. Anderlecht doet alvast mee!

image

Haal je oranje box af

Onze Netheidsdienst deelt gratis oranje boxen uit voor voedingsafval.
Je kan ze afhalen bij:

  • De Netheidsdienst: Bergensesteenweg 627a - iedere weekdag tussen 8u en 16u
  • De Netheidshoek: Dauwstraat 14A van maandag tot donderdag tussen 13u en 15u30 en op vrijdag en zaterdag tussen 9u en 12u.

Neem je identiteitskaart mee.

affiche

Nieuwe procedure aankondigen activiteiten

Sinds kort werkt de gemeente samen met Visit.Brussels om alle evenementen die in Anderlecht plaatsvinden samen te brengen. Wil je een activiteit aankondigen in de gemeentekrant of op de gemeentewebsite? Dan doe je dit voortaan via agenda.brussels en niet meer via e-mail of nota. Eerst maak je een account aan en je vult het evenement in aan het begin van de maand die aan het evenement voorafgaat.

anderlecht.be

Mandaten van verkozenen

Voortaan vind je hier de lijst met mandaten en bezoldigingen terug van de gemeentelijke mandatarissen.