Nederlandstalige Cultuurdienst

Wij voeren het Cultuurbeleidsplan uit, samen met de Nederlandstalige Bibliotheek Gemeenschapscentrum De Rinck en socio-culturele organisaties uit Anderlecht. We organiseren en ondersteunen heel wat culturele en socio-culturele projecten. Volg onze facebookpagina om op de hoogte te blijven. Je kan ook bij ons terecht voor het aanvragen van project- of werkingssubsidies.

Voor de volledigheid verwijzen we ook graag door naar het aanbod van het Franstalig cultureel centrum Escale du Nord.

Cultuurbeleidsplan

Het beleid van de gemeente Anderlecht op cultureel vlak wordt beschreven in het cultuurbeleidsplan. Hierin staat wat er de komende 6 jaar in Anderlecht moet gebeuren op cultureel vlak en het plan wordt uitgevoerd door de Cultuurdienst, de bib en De Rinck.

Wil je meer weten over het culturele beleid? Bekijk dan het volledige cultuurbeleidsplan of lees de korte versie.

Database kunstenaars

De Cultuurdienst en Escale du Nord willen de vele kunstenaars uit onze gemeente leren kennen, kansen geven en samen waardevolle trajecten uitbouwen. Ben jij een kunstenaar, amateur of (semi-)professioneel, wonende of werkende in Anderlecht? Schrijf je dan hier in voor onze database en ontvang regelmatig info over projectoproepen, subsidies en andere nieuwtjes.
Wil je als organisatie in contact gebracht worden met één van onze vele lokale kunstenaars? Stuur even een mailtje naar cultuur@anderlecht.brussels.

Kaart creatieplekken Anderlecht

Escale du Nord & de Nederlandstalige Cultuurdienst beheren samen een overzichtskaart van wat er in de gemeente aan infrastructuur voor artistieke creatie bestaat: ateliers, repetitieruimtes, werkplaatsen en residenties, voor verschillende disciplines. Je vindt de kaart hier! Deze kaart is een work in progress. Ken jij nog andere artistieke creatieplekken? Laat het ons weten via cultuur@anderlecht.brussels.