Bibliotheek

De Take-Awaybib vanaf nu ook op afspraak

De bib blijft nog voor onbepaalde tijd gesloten. Om je niet met leeshonger te laten zitten, kan je ook de hele zomer gebruik maken van de take-away bib waar je boeken, strips, dvd's en tijdschriften kan afhalen! Het bibliotheekteam maakt je bestelling klaar en om deze aan de mini-bib (Guillaume Stassartlaan 2) op te halen.

Afspraken op woensdag tussen 14 en 17 uur.

Als dit niet lukt, kan je ook een afspraak vragen op andere weekdagen. Maak gebruik van het bestelformulier op de website van de bib www.anderlecht.bibliotheek.be.

Al die boeken, wat nu?

Ondertussen zijn nog steeds veel boeken en dvd's door onze leners geadopteerd.
Van zodra duidelijkheid is over de verhuis zal een oproep gebeuren om alle geadopteerde boeken terug te brengen naar de bibliotheek in de Sint-Guidostraat.
Kan je onze boeken nog veilig bijhouden? Dank daarvoor!

De uitleentermijn wordt door de bibliotheek automatisch aangepast zodat er geen boetes worden aangerekend.
Kan je ze echt niet langer bijhouden (omwille van een verhuis, verbouwingen, plaatsgebrek,...), maak een afspraak (bibliotheek@anderlecht.brussels of 02/523 85 14) en we proberen in onze mini-bib ergens een klein plaatsje te vinden om ze te bewaren.

Je vindt de mini-bib in ons tijdelijk onderkomen in de paviljoenen in de Guillaume Stassartlaan 2, in het Joseph Lemairepark. Dat is het parkje tussen de Marius Renardlaan en de Theo Lambertlaan, gekend van de minigolf.

  • Tram 81 en bus 75 (halte Van Beethoven)
  • Bus 49 (halte Veeweide)
  • Metro 5 (Veeweide of Bizet)
  • Bus De Lijn 810 (halte Debussy).

Contact: Guillaume Stassartlaan 2 - bibliotheek@anderlecht.brussels - 02 523 85 14

Openingsuren:

De bibliotheek is sinds 13 mei gesloten voor renovatie

Meer info? Neem snel een kijkje op www.anderlecht.bibliotheek.be, check de Facebookpagina of de instagrampagina van de bibliotheek.

Enkele troeven van onze bib

Tijdens de sluiting kan je de 4 Nederlandstalige kranten en een selectie weekbladen lezen in de Franstalige bibliotheek Espace Carême: Kapelaanstraat 1-7.

De Bibliotheekraad

Bibliotheekgebruikers en betrokkenen uit het sociaal-cultureel veld van Anderlecht geven raad aan de bibliotheek over alles wat de werking van de Nederlandstalige bibliotheek aangaat. Verder adviseren ze de gemeente over het cultuurbeleidsplan en de jaarlijkse actieplannen.

De bibliotheekraad wordt gekozen uit leden van het Cultuurplatform.