Bibliotheek

De bib is er voor iedereen!

Jong of oud, iedereen is welkom in de bib. Een lidkaart is volledig gratis. Je kan tot 15 materialen uitlenen voor 3 weken. We hebben boeken, CD's, DVD's, strips, luisterboeken, Engelstalige boeken en een mooie selectie Roemeense boeken. Je kan bij ons ook boeken vinden om Nederlands te leren. We hebben een mooi aanbod aan kranten en tijdschriften, die je gratis kan uitlenen. Ook digitale kranten en tijdschriften bieden wij aan. Je vindt alle informatie op onze website. Wil je graag een bibliotheekpas aanmaken? Breng dan zeker je identiteitskaart mee!

Activiteiten

Het bruist in de bib! Elke maand hebben we verschillende activiteiten voor zowel jeugd als volwassenen. Een greep uit het aanbod: verhalenuurtjes, verhalen in 2 talen, Coderdojo, Letterketjes, Opmerkelijke Lezingen en nog zoveel meer! Ontdekt het op onze website en sociale media kanalen.

Nieuw: zelfuitleen

Aanschuiven aan de balie om boeken terug te brengen of uit te lenen hoeft niet meer. Vanaf nu kan je al je materialen zelf scannen. In de onthaalruimte van de vernieuwde bib zijn recent zelfuitleentoestellen geïnstalleerd. Deze zijn zeer eenvoudig in het gebruik. Breng wel steeds je bibliotheekpas mee. Die heb je altijd nodig om uit te lenen.

Inleverbox

Wil je je materialen terugbrengen maar is de bibliotheek gesloten? Geen paniek, je kan je materialen in onze inleverschuif droppen. Die vind je aan de deur aan de inkom.

Eén kaart, 20 bibliotheken

Alle Nederlandstalige Brusselse bibliotheken hanteren éénzelfde regioreglement. Je kan boeken, DVD's, spelletjes... lenen in alle 20 Brusselse bibliotheken met één lidkaart. Alle regels en tarieven vind je via onze website, op deze pagina.

Wifinetwerk en computers

Er is gratis wifi in de bib. Er zijn ook verschillende computers die je kan gebruiken. Documenten afprinten kan ook: een print kost €0,10 per pagina (enkel zwart-wit beschikbaar).

Leerkracht in Anderlecht?

Ben je leerkracht in Anderlecht en/of kom je met jouw klas naar de bib? Dan heeft de bib ook voor jou heel wat interessants te bieden. Je vindt alle informatie op onze website, onder "Scholen".

De bibliotheekraad

Bibliotheekgebruikers en betrokkenen uit het sociaal-cultureel veld van Anderlecht geven raad aan de bibliotheek over alles wat de werking van de Nederlandstalige bibliotheek aangaat. Verder adviseren ze de gemeente over het cultuurbeleidsplan en de jaarlijkse actieplannen. De bibliotheekraad wordt gekozen uit leden van het Cultuurplatform.

Volg de bib op Facebook en op Instagram!