GC De Rinck

De Rinck is een van de 22 gemeenschapscentra die deel uitmaken van Cultuurcentrum Brussel.

De Rinck cursussen

De Rinck heeft een gevarieerd aanbod van cursussen taal, cultuur en dans tot welzijn. Ook muziek-, dans- en bewegingsateliers voor kleuters staan er op het programma. Tijdens de schoolvakanties biedt De Rinck een sportkamp aan voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

De Rinck cultureel

De Rinck is de drijvende kracht achter Wijk van de Smaak en pakt uit met thema-activiteiten: seniorenshow, het jaarlijkse vrijwilligersfeest, nieuwjaarsevent. De Rinck is ook een partner in lokale initiatieven zoals Tournee General, de Jaarmarkt of het Sint-Guidofeest. Daarnaast organiseert De Rinck een cultureel aanbod voor de scholen van Anderlecht.

De Rinck een infopunt in Anderlecht.

Met vragen over wonen en leven in Anderlecht kan je terecht aan de onthaalbalie. Het publiek kan er ook een pc gebruiken.

De Rinck als locatie voor…

Ben je op zoek naar een vergader- of leslokaal voor je vereniging? Of ben je op zoek naar een feestzaal? In beide gevallen kan je bij De Rinck terecht. Meer informatie omtrent voorwaarden en mogelijkheden krijg je aan het onthaal.

De Rinck Rond elke maand in de bus

Maandelijks kan je het maandblad Rinck Rond in de bus krijgen. Hierin worden aspecten van het Anderlechts leven in de kijker gezet en in de cultuurkalender vind je een volledig overzicht van wat er die maand in Anderlecht te beleven valt.

De Rinck een steunpunt voor lokale verenigingen

De Rinck steunt het lokale verenigingsleven waar mogelijk. Als vereniging kan je er steeds terecht met een projectvoorstel, voor een advies of gewoon voor een vergaderlocatie.