1070 Respect! Aangenamer wonen in de gemeente: daar gaan we voor

Op enkele strategische plekken in onze gemeente en op sociale media, zal je Anna, Dolores, Amir, Estelle, Agathe en nog vele anderen tegenkomen. Zij tonen je op een leuke manier hoe enkele eenvoudige gewoonten het samenleven kunnen verbeteren.

Je herkent deze ambassadaurs van “1070Respect” aan hun levendige kleuren en humor. Samen gaan we voor het welzijn en doen we iets aan de overlast van iedere dag, die velen onder jullie hebben aangekaart. We volgen het goede voorbeeld en gaan voor een positief imago, zonder sluikstorten, parkeren op het voetpad, het voederen van duiven of hondenpoep die niet wordt opgeruimd...

Deze campagne komt er op initiatief van de schepenen van Netheid en Preventie en geniet de steun van de politiezone Zuid en het college van burgemeester en schepenen. Het wil iedereen aanmoedigen om zich op een respectvolle manier te ontdoen van afval door de nadruk te leggen op positieve gebruiken. Samen maken we het verschil.

Om je hierbij te helpen, kregen de pagina’s van de Netheidsdienst een update. Je vindt er alle informatie over het sorteren en verwijderen van afval. Tijdens sensibiliseringsacties in de parken zal de Preventiedienst, onder andere, zakjes uitdelen om hondenpoep op te rapen.

Betrappen onze vaststellende ambtenaren of de politie je toch op heterdaad, dan kan je een boete krijgen tot 350 euro.