Agenda

Wil je een activiteit van je vereniging, wijkcomité of andere aankondigen op deze website? Dan vul je het evenement in via agenda.brussel. Maak je account aan vul het evenement in en Nadien verschijnt het in de agenda.

november

Magic up close: Enter the Secret Room

A unique experience in Brussels: we'll put the time on hold and fill 1 hour with magic in a cosy café next to Brussels city center.

Durf spelen!

Laat het realisme achterwege en ga voor de totale overgave van het grote spel. Onder het motto ‘Spelen op leven en dood’ gaan we geen grote thema’s zoals, angst, kwaad of passie uit de weg. Durf te spelen staat centraal! Verfijn je speltechnieken en verleg je grenzen. We werken met teksten van grote auteurs en onszelf en tonnen aan spelplezier. In het voorjaar voorzien we een vervolgtraject. 01/10/2018 08/10/2018 15/10/2018 22/10/2018 05/11/2018 12/11/2018 19/11/2018 01/12/2018 19:30 > 22:00 €75 / €60 (leden/ membres OPENDOEK) i.s.m. OPENDOEK & Wisper

Senioren-gymnastiek

Met senioren gymnastiek blijf je in conditie. De oefeningen worden vaak op muziek gedaan, wat het eens zo aangenaam maakt. Alle lessen worden door de trainer aangepast aan het niveau van de groep. Je verbetert je kracht, lenigheid en uithouding door gevarieerde oefeningen, met en zonder materiaal. Zo kan je met plezier een dagje ouder worden.

Voorleesweek: de vertelbel

Van 17 tot en met 24 november is het de Voorleesweek! Elke dag van deze week wordt er tijdens de openingsuren voorgelezen in de bib op aanvraag van de kinderen via “de vertelbel”.

Geluidslaboratorium

Wie zijn oren spitst, kan overal muziek in horen. Denk aan je omgeving, de ruimte waarin je vertoeft of je eigen lichaam.

Wido van Anderlecht in kanonikale en kamerijkse context

Onderweg naar het hof van Keizer Karel in Brussel, verblijft Erasmus in Anderlecht, een gehucht op een steenworp van de stad dat floreert dankzij de verering van Sint-Guido, de heilige beschermheer van de veestapel, wiens overblijfselen in een prachtige kerk worden bewaard. Herman Loris stelt zijn onlangs verschenen boek voor. Daarin schetst hij een nieuwe visie op het leven van de verrassende heilige.

Verhalen in 2 talen

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor een knotsgekke voorstelling door Sarah Bourgeois!

BANG! X VOLTA: Axoloti workshop with Andrew Claes

Axoloti is een minimuziekcomputer in zakformaat, die je zelf kan programmeren. Zo kan je deze groene kaart omtoveren in een polyfone synthesizer, een effectapparaat, een sequencer of een combinatie van dit alles en meer! Axoloti is een Gentse uitvinding, wordt in België geproduceerd en is de krachtigste in zijn soort. Antwerpse multi-instrumentalist Andrew Claes is zelf al vanaf het begin gebeten door de Axoloti-microbe. Sinds enkele jaren zijn deze microcontrollers zijn geheime wapen als klankbron voor zijn EWI (elektronische saxofoon). In deze exclusieve workshop zal stap voor stap een polyfone digitale synthesizer met professionele features en een dikke sound worden gecreëerd. Welkom in de toekomst! ​

Multimove Anderlecht op woensdag

Kinderen van 3 tot 6 jaar bewegen op een speelse manier. Tijdens de Multimove-lessen leren kleuters basisbewegingen zoals klimmen, springen, trekken en duwen, vangen en werpen … De ideale start van een sportief leven.

Sportacademie Anderlecht op woensdag

De kinderen en jongeren maken uitgebreid kennis met verschillende nieuwe sporten. Gediplomeerde lesgevers staan in voor kwaliteitsvolle initiaties in o.a. atletiek, zwemmen, balsporten, dans, gevechtssporten…

Babbelut - conversatietafels

Kom praten met Nederlandstaligen Op de Babbelut is iedereen welkom. Je komt zo veel je wil. Voor je inschrijving heeft de medewerker van het Huis van het Nederlands een kort gesprekje met jou. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Dit gesprekje gebeurt op de locatie zelf. Tijdens de conversatietafel ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je inte

Multimove Anderlecht op woensdag

Kinderen van 3 tot 6 jaar bewegen op een speelse manier. Tijdens de Multimove-lessen leren kleuters basisbewegingen zoals klimmen, springen, trekken en duwen, vangen en werpen … De ideale start van een sportief leven.

ERASMUSICA. Middagconcerten

Het Erasmushuis nodigt je uit voor een reeks middagconcerten. Neem een pauze en ontdek de historische muziek gebracht door leerlingen van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Werken van belangrijke componisten van renaissance- en barokmuziek.

BANG! Inburgering in A.

Volg deze participatieve performance en bewijs op korte tijd dat je je kan aanpassen aan het fictieve land van verblijf. Inburgering in A. is een participatieve performance die het bureaucratische systeem waar nieuwkomers vaak mee in aanraking komen, onder de loep neemt.

Nocturne van de bibliotheek

Op 23 november zal er in verschillende Nederlandstalige en Franstalige bibliotheken een Nocturne plaatshebben. Kom tussen 17u en 22u genieten van een lekkere pizza, verhaaltjes, grime, gamen op groot scherm, een film en knallend feestje!

Ontspannings -en relaxatieoefeningen

Sommige oefeningen voer je zittend uit. Bij staande oefeningen gebruik je de stoel als ondersteuning. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanningen los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren.

De kunst van het vertellen

In het eerste jaar krijg je de basis van het vertellen mee: ademhaling, uitspraak, houding en naturel. Het tweede jaar is bedoeld voor wie (in het eerste jaar of extern) een zeker vertelniveau heeft bereikt en de aangeleerde vaardigheden wil uitdiepen. Om alles te oefenen, wagen de vertellers zich aan live optredens voor een publiek. 29.09.2018 13.10.2018 27.10.2018 10.11.2018 24.11.2018 08.12.2018 05.01.2019 19.01.2019 02.02.2019 16.02.2019 02.03.2019 16.03.2019 20.03.2019 13.04.2019 27.04.2019 04.05.2019 09:30 > 13:00 €75 / €60 (leden/ membres OPENDOEK) i.s.m. OPENDOEK

Booke Choco: Pakman - Post uit Hessdalen

PAKMAN doorkruist het land om altijd precies op tijd pakjes af te leveren. Een woordenloos pareltje met Stijn Grupping en drummer Frederik Meulyzer

Classical music 4 Congo

Een prachtig klassiek concert door het dynamische, getalenteerde en jonge 'SONOS ENSEMBLE' ten voordele van het voedingsproject CNEK in Congo.

Opmerkelijke Maandag met Sophie De Schaepdrijver over "Gabrielle Petit: dood en leven van een spionne uit de Groote Oorlog"

Op 26 november komt Sophie De Schaepdrijver naar de bib!