Agenda

Wil je een activiteit van je vereniging, wijkcomité of andere aankondigen op deze website? Dan vul je het evenement in via agenda.brussel. Maak je account aan vul het evenement in en Nadien verschijnt het in de agenda.

september

Boekenbazaar in de bib!

De hele maand september kan je in de bib terecht voor een grote boekenbazaar! Je vindt er tweedehands volwassen materialen en jeugdmaterialen, aan absolute spotprijzen.

Wilde keuken: herfst

Tijdens de zomer groeiden de wilde planten zachtjes. Nu zijn ze klaar om hun energie met jullie te delen voor de winterslaap aanbreekt. Laten we samen oogsten en koken! Workshop die bestaat uit een wandeling op zoek naar wilde planten, die we plukken voor een kookles, afgesloten met een gezellig proefmoment. Voertaal: Frans.

Een Renaissanceweekend in het Erasmushuis

Duik tijdens een kleurrijk weekend in de Renaissance, met animatie voor het hele gezin: dans en muziek, traditionele klederdracht, demonstraties en initiaties van ambachten van weleer, een markt met ambachtelijke producten, verhalen en spelletjes voor groot en klein, gepassioneerde gidsen, culinaire degustaties en drankjes met vergeten smaken, ...

Summer 1070

Deze zomer, Summer 1070 is the place to be in Anderlecht. Elke zomerzaterdag, van 30 juni tot 29 september, zijn er de langverwachte Anderlechtse apero's op het Dapperheidsplein. Iets drinken aan de bar, iets eten aan de foodtrucks of genieten van DJ-beats en/of coverbands? Breng je vrienden en familie mee elke zaterdag van 15u tot 22u en kom iets drinken en dansen op onze feestelijke thema's.

Zoveel meer dan een slachthuis | Abattoir, Anderlecht

Wie Kuregem zegt, zegt Abattoir. En wie Abattoir zegt, denkt al lang niet meer alleen aan slachtlijnen. Met zijn populaire markten, sociale projecten zoals Ketmet en Collectmet en met de innovatieve stadslandbouw die de daken inpalmt, is Abattoir op verschillende fronten actief. Winkeliers uit de hele wereld vestigen zich rond de site. Voor heel wat migranten is de drukke plek het epicentrum van hun nieuwe leven.

So much more than an abattoir | Abattoir, Anderlecht (ENG)

Anyone who says Cureghem or Kuregem really means Abattoir. But when people talk about Abattoir today, they are no longer thinking of slaughter lines. With its popular markets, social projects, such as Ketmet and Collectmet, and with the innovative urban agriculture that covers the roofs, Abattoir is active on various fronts. Shopkeepers from around the world are to be found around the site. For many people with a migration background, this crowded place is the epicentre of their new life.

GARDEN TALES: een landelijke tuin in Neerpede

Het Groen en blauw huis opent voor Garden Tales de deuren van haar rijke tuin, die het water en de groene ruimte in de stad met elkaar verbindt.

EHBO in het gezin

Wat te doen bij huis-, tuin- en keukenongelukken?

Opmerkelijke Maandag met Jean-Pascal van Ypersele

Op maandag 24 september komt Jean-Pascale van Ypersele, de belangrijkste klimaatwetenschapper van België, naar onze bibliotheek. Hij geeft er een lezing over "In het oog van de klimaatstorm", zijn nieuwste boek.

Bezoek + workshop: de geneeskrachtige plantentuin van Erasmus

Voor planten als medicijn moet je in de Erasmustuin zijn. Een gids neemt je mee in deze groene oase en maakt je wegwijs in het rijk der geneeskrachtige planten. Daarna maak je zelf een natuurlijke huidcrème met kruiden en planten uit de tuin. Een rijke namiddag voor lichaam en geest.

Geluidslaboratorium

Wie zijn oren spitst, kan overal muziek in horen. Denk aan je omgeving, de ruimte waarin je vertoeft of je eigen lichaam.

Babbelut - conversatietafels

Kom praten met Nederlandstaligen Op de Babbelut is iedereen welkom. Je komt zo veel je wil. Voor je inschrijving heeft de medewerker van het Huis van het Nederlands een kort gesprekje met jou. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Dit gesprekje gebeurt op de locatie zelf. Tijdens de conversatietafel ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je inte

24 karaat & meer concert: "George Gershwin, Classical Music Meets Jazz"

Klassiek en jazz in één pakket! Is er een betere manier om eer te betuigen aan die grote Amerikaanse componist?

Yoga

Yoga past werkelijk bij elke leeftijd. Het doet er dus niet toe of je stijf of wat soepeler bent. In Yoga gaat het niet om prestaties, wel om het vinden van jouw eigen vitaliteit en gezondheid. Yoga ondersteunt immers zowel ons fysiek, mentaal als emotioneel welzijn

plantentuin Meise met gids

Maak kennis met de plantengroei uit verschillende serres van het plantenpaleis. Geniet ook van een mooie wandeling doorheen het domein.

Boeremet afterworkparty

De Boeremet is een unieke after-work party op de site van de overdekte markt van de slachthuizen in Anderlecht. Donderdagavond, vanaf 17u tot 22u kan je je er met je vrienden of collega's na een lange werkdag uitleven. Een dj zorgt elke keer voor een feestelijke sfeer. U kunt ook iets eten bij één van de talrijke food trucks of gewoon iets drinken aan één van de bars !

Brussels Museums Nocturnes @ het Erasmushuis

Duw de deur open en verken een prachtig 16e-eeuws huis waarin nog de geur van boenwas hangt... Doorlopende rondleidingen laten u Erasmus, zijn geschiedenis en de tentoongestelde schatten ontdekken!

Ageless theatertour Paul Michiels- seizoensopening Be.Brusseleir!

be.brusseleir opent het theaterseizoen met een feest: start theatertour Ageless van Paul Michiels mét afterparty!

De kunst van het vertellen

In het eerste jaar krijg je de basis van het vertellen mee: ademhaling, uitspraak, houding en naturel. Het tweede jaar is bedoeld voor wie (in het eerste jaar of extern) een zeker vertelniveau heeft bereikt en de aangeleerde vaardigheden wil uitdiepen. Om alles te oefenen, wagen de vertellers zich aan live optredens voor een publiek. 29.09.2018 13.10.2018 27.10.2018 10.11.2018 24.11.2018 08.12.2018 05.01.2019 19.01.2019 02.02.2019 16.02.2019 02.03.2019 16.03.2019 20.03.2019 13.04.2019 27.04.2019 04.05.2019 09:30 > 13:00 €75 / €60 (leden/ membres OPENDOEK) i.s.m. OPENDOEK
affiche

Feest van het Dierenwelzijn

Feest van het Dierenwelzijn op zaterdag 29 september van 13u tot 16u op het Dapperheidsplein.