Agenda

Wil je een activiteit van je vereniging, wijkcomité of andere aankondigen op deze website? Dan vul je het evenement in via agenda.brussels. Maak je account aan vul het evenement in en nadien verschijnt het in de agenda.

mei

PURE – Eva Neirynck

Eva’s tekenstijl kenmerkt zich door fijne trekken, een simpele opstelling en een onderwerp dat raakt aan het onderhuidse. Ze werkt met veel witruimte en een sober kleurenpalet: zwart en wit, met af en toe oker als steunkleur.

Opmerkelijke Maandag: lezing Green Evelien over "Van Afvalbesparing naar Zero Waste"

Green Evelien geeft een inspirerende lezing over afvalbesparing. Met haar gezin van vijf heeft ze slechts één bokaal afval per jaar. Kom te weten hoe zij dit realiseert en je krijgt veel praktische tips hoe ook jij met minder afval en dus meer Zero Waste kunt gaan leven. Want er is: “No time to Waste!”

Workshop Bakkerij

Kom de kanaalbuurt ontdekken, door mee te doen aan de workshops van COOP. Vandaag kan je mee doen aan de workshop de eenhoorn!

Multimove Anderlecht op woensdag

Kinderen van 3 tot 6 jaar bewegen op een speelse manier. Tijdens de Multimove-lessen leren kleuters basisbewegingen zoals klimmen, springen, trekken en duwen, vangen en werpen … De ideale start van een sportief leven.

KETMET Kickoff 2019

De lentezon kriebelt Maak je klaar 3, 2, 1 ... KETMET 2019 komt eraan! Wil je spelen? Wil je eten? Kom en ontdek het grootste overdekte SPEELPLEIN van BRUSSEL en geniet van een GEZONDE lunch klaargemaakt met Onverkocht vers fruit en groenten van de markt van Abattoir. Met veel SPEL, CONCERTEN, performances EN massa’s VERRASSINGEN HET EVENEMENT IS GRATIS EN IEDEREEN IS WELKOM! WANNEER? 2019 KICK-OFF nieuw seizoen, nieuw aanbod... WOENSDAG 3 APRIL 2019 VAN 12.00 TOT 16.00 U WAT? ETEN 12 - 14u (€) PLAY AND ENJOY 13 - 16u (GRATIS) CONCERT 12u30 (Gratis) WAAR? Abattoir Rue Ropsy-Chaudron 24 1070 Anderlecht Metro Clemenceau/Delacroix KETMET is er vanaf 3 april elke woensdagnamiddag tot oktober. Je kan er elke week opnieuw komen eten, spelen en nieuwe activiteiten ontdekken. Ons Zero Food Waste POP-UP RESTAURANT BARATTOIR is er ELKE WOENSDAG VAN 12 TOT 14 U en verrast elke woensdag opnieuw met een NIEUW en verrassend MENU VOL KLEUR EN inspirerende smaken Dit alles met liefde gemaakt door onze vrijwilligers op basis van de onverkochte groenten en fruit van de grootste markt van Brussel. Of schuif mee aan tafel met je eigen picnic. VOOR MEER INFORMATIE BEKIJK ONZE WEBSITE HIER: https://cultureghem.be/

Sportacademie Anderlecht op woensdag

De kinderen en jongeren maken uitgebreid kennis met verschillende nieuwe sporten. Gediplomeerde lesgevers staan in voor kwaliteitsvolle initiaties in o.a. atletiek, zwemmen, balsporten, dans, gevechtssporten…

Multimove Anderlecht op woensdag

Kinderen van 3 tot 6 jaar bewegen op een speelse manier. Tijdens de Multimove-lessen leren kleuters basisbewegingen zoals klimmen, springen, trekken en duwen, vangen en werpen … De ideale start van een sportief leven. Schrijf nu in, sport tot eind mei en profiteer van een verminderde inschrijvingsprijs.

Babbelut - conversatietafels

Kom praten met Nederlandstaligen Op de Babbelut is iedereen welkom. Je komt zo veel je wil. Voor je inschrijving heeft de medewerker van het Huis van het Nederlands een kort gesprekje met jou. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Dit gesprekje gebeurt op de locatie zelf. Tijdens de conversatietafel ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je inte

STARTS Academy - Module 1 : Digital Arts

Wil je een game ontwikkelen in Virtual Reality? Een lamp ontwerpen die je van je gsm kan bedienen? Een eigen voorwerp 3D printen of laser snijden? Ben je tussen 14 en 18 jaar oud? Elke woensdag ben je welkom om kunst, wetenschappen en techniek samen te brengen in de STARTS Academy van Gluon.

Boeremet afterworkparty

De Boeremet is een unieke after-work party op de site van de overdekte markt van de slachthuizen in Anderlecht. Donderdagavond, vanaf 17u tot 22u kan je je er met je vrienden of collega's na een lange werkdag uitleven. Een dj zorgt elke keer voor een feestelijke sfeer. U kunt ook iets eten bij één van de talrijke food trucks of gewoon iets drinken aan één van de bars !

Anna Karasińska - Fantazja

Theatre–Warsaw Een vrouw wiens gevoelens niemand begrijpt, een persoon die je doosje rozijnen heeft verpakt in een ver land waarvan je de naam niet kent, een reiziger die voor je op de bus staat te wachten, een man die kopje onder duikt in een rivier… Het zijn allemaal personages in Fantazja, maar toch zien we hen niet op het podium. Ze bestaan alleen in onze verbeelding. In deze voorstelling onderzoekt de Poolse theaterauteur Anna Karasińska het theater als een plek waar fictie realiteit wordt. Welk contract sluiten het publiek en de kunstenaars om op het podium een wereld te laten ontstaan die ons ongeloof tijdelijk opheft? Heeft onze verbeelding grenzen? Zijn er fenomenen of dingen die we niet kunnen verbeelden in het theater? Via een live voice-over regisseert Karasińska de acteurs in een snelle mix van minimalistische en humoristische scènes, waarin improvisatie de hoofdrol speelt. Crédits / Credits Direction: Anna Karasińska Dramaturgy: Magdalena Ryszewska, Jacek Telenga Cast: Agata Buzek, Dobromir Dymecki, Maria Maj, Paweł Smagała, Zofia Wichłacz, Adam Woronowicz Set design and costumes: Paula Grocholska Choreography: Magdalena Ptasznik Lighting design: Szymon Kluz Stage manager, director’s assistant: Malwina Szumacher Production manager: Katarzyna Białach Presentation: Kunstenfestivaldesarts, Zinnema With the cooperation of the Polish Institute-Cultural Service of the Embassy of the Republic of Poland in Brussels

Pixel Clouds

Julie Rousseau is een artieste uit Brussel die de beeldende kunst onderwerpt aan een obsessief onderzoek.

Bezoek 'Stadsboerderij Abattoir' de grootste dakboerderij van Europa !

Een uitzonderlijke rondleiding van een uur op Ferme Abattoir met ontdekking van de outdoor groententeelt, de serres en de viskwekerij en dat allemaal met een prachtig uitzicht over Brussel.

Ontspannings -en relaxatieoefeningen

Sommige oefeningen voer je zittend uit. Bij staande oefeningen gebruik je de stoel als ondersteuning. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanningen los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren.

Lou

Out of life, out of context.

Intergenerationeel atelier experimentele videokunst

De creatie van experimentele films die grenzen tussen inhoud, vorm en materie voortdurend in vraag stellen.

gezonde voeding

Leer lekkere en gezonde 4 uurtjes maken, voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Crealab

Vanuit het thema gekrulde woorde , gekrulde zinnen leren jullie de basistechnieken van keramiek om tot een gezamenlijk werk in evenwicht te komen. Van 10-16 jaar.

Creaboem

Crea atelier voor kinderen van 6 tot 12jr.

naaiatelier: op maat geknipt

van patroon tot op maat gemaakte kleding voor all niveaus