Agenda

Wil je een activiteit van je vereniging, wijkcomité of andere aankondigen op deze website? Dan vul je het evenement in via agenda.brussels. Maak je account aan vul het evenement in en nadien verschijnt het in de agenda.

Date

mei - mei

RI TE - Marlene Monteiro Freitas & Israel Galván|Kunstenfestivaldesarts

De ontmoeting tussen Marlene Monteiro Freitas en Israel Galván stond in de sterren geschreven, alsof er een onzichtbare draad loopt tussen de Kaapverdische choreografe en de danser uit Sevilla. Monteiro Freitas, geliefd bij het festivalpubliek voor haar choreografische stijl waarin ze extreme precisie en vrijheid, mechanische bewegingen en expressionisme combineert. Galván, één van ‘s werelds bekendste flamencodansers, wiens kenmerkende snelle voetenwerk afgewisseld wordt met stilte en rust. Ze wilden al langer hun schijnbaar ver uit elkaar liggende werelden samenbrengen, vanuit een gedeelde passie voor ritme en hun vermogen om spanning te verbinden met vurige expressiviteit. Oog in oog staan ze met elkaar op scène, een wand achter hen, onontkoombaar blootgesteld aan het publiek. De communicatie is direct; via choreografische stappen, bruuske bewegingen en plotse onderbrekingen gaan ze in interactie als twee wezens die elkaar voor het eerst ontmoeten. Uitdagen en verleiden springen haasje-over, het doet denken aan een stierengevecht. Dagelijkse improvisaties houden de dialoog fris. Dit adembenemende duet tussen twee onevenaarbare artiesten is een moment van puur genot en humor, een geanimeerd gesprek met niets anders dan lichaamstaal.

Boeremet

Op donderdagavond wordt het slachthuis van Anderlecht omgetoverd tot een heuse afterwork party, met dj en foodtrucks. Kom een glaasje drinken of proeven van de specialiteiten van de foodtrucks onder de geklasseerde markthal van Abattoir.

mei

Anderlecht : mémoire des Béguines, Saint-Guidon et Erasme

Toen die goeie Guido langs de beemden van het Broeck dartelde en langs de Rinck zwierf, waar later het Dapperheidsplein zou worden aangelegd, kon hij zich vast niet voorstellen dat zijn verering aanleiding zou geven tot de bouw van een prachtige collegiale kerk! Noch dat zijn trapeziumvormig graf zo druk zou worden bezocht! Of dat zijn legende bol zou staan van de hypotheses, omdat de onzekere oorsprong van die stenen ons nu eenmaal intrigeert ... Had hij zich ooit kunnen indenken dat liefelijke begijnen deel zouden gaan uitmaken van het landelijke leven aan de poorten van de stad? Of dat een van de beroemdste Humanisten zou komen herbronnen in de schaduw van de collegiale kerk die tot op vandaag zijn naam draagt? Tja, die kleine koster van Laken heeft heel wat teweeggebracht! Hij ging zelfs dieren zegenen! Sint-Hubertus werd er zowaar jaloers van! Alleen Sint-Pieter zal later een eindoordeel kunnen vellen ...

juni - juni

juni