Agenda

Wil je een activiteit van je vereniging, wijkcomité of andere aankondigen op deze website? Dan vul je het evenement in via agenda.brussels. Maak je account aan vul het evenement in en nadien verschijnt het in de agenda.

maart

Opmerkelijke Maandag met Maarten Goethals over "De Fragmenten"

Op maandag 18 maart komt Maarten Goethals naar de bibliotheek! Hij stelt er zijn eerste roman voor, "De Fragmenten".

Tentoonstelling van Pelusa Salazar als eerbetoon aan de Moeders van het Meiplein (Argentinië)

De Moeders van het Meiplein vormen een vereniging van Argentijnse moeders, wiens kinderen ontvoerd en vervolgens vermoord werden door de militaire dictatuur die heerste van 1976 tot 1983. Hun naam komt van de plaats waar ze wekelijks in een cirkel protesteren sinds 30 april 1977, met name het Meiplein in Buenos Aires. De Moeders van het Meiplein schatten dat het totaal aantal verdwenen kinderen tot 30.000 oploopt.

Tentoonstelling met tekeningen van Alicia Motta over het feminisme

Om 8 maart als internationale dag van de vrouwenrechten op te eisen, heeft Alicia Motta voor deze tentoonstelling een reeks tekeningen geselecteerd waarin zij het ongemak weergeeft dat zij als vrouw in onze maatschappij ondervindt.

Inhuldiging Vogelzangpark

Feestelijke inhuldiging, drink en thematische wandelingen (natuur, beheer, begrazing door schapen en meditatie)

Multimove Anderlecht op woensdag

Kinderen van 3 tot 6 jaar bewegen op een speelse manier. Tijdens de Multimove-lessen leren kleuters basisbewegingen zoals klimmen, springen, trekken en duwen, vangen en werpen … De ideale start van een sportief leven.

Multimove Anderlecht op woensdag

Kinderen van 3 tot 6 jaar bewegen op een speelse manier. Tijdens de Multimove-lessen leren kleuters basisbewegingen zoals klimmen, springen, trekken en duwen, vangen en werpen … De ideale start van een sportief leven.

STARTS Academy - Module 3 : Third platforms

Wil je een game ontwikkelen in Virtual Reality? Een lamp ontwerpen die je van je gsm kan bedienen? Een eigen voorwerp 3D printen of laser snijden? Ben je tussen 14 en 18 jaar oud? Elke woensdag ben je welkom om kunst, wetenschappen en techniek samen te brengen in de STARTS Academy van Gluon.

Sportacademie Anderlecht op woensdag

De kinderen en jongeren maken uitgebreid kennis met verschillende nieuwe sporten. Gediplomeerde lesgevers staan in voor kwaliteitsvolle initiaties in o.a. atletiek, zwemmen, balsporten, dans, gevechtssporten…

Workshop Bakkerij

Kom de kanaalbuurt ontdekken, door mee te doen aan de workshops van COOP. Vandaag kan je mee doen aan de workshop bakkerij!

Babbelut - conversatietafels

Kom praten met Nederlandstaligen Op de Babbelut is iedereen welkom. Je komt zo veel je wil. Voor je inschrijving heeft de medewerker van het Huis van het Nederlands een kort gesprekje met jou. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Dit gesprekje gebeurt op de locatie zelf. Tijdens de conversatietafel ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je inte

Verhalen in 2 talen

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor een knotsgekke voorstelling door Sarah Bourgeois!

Sluis - Anderlecht

Uitzonderlijk bezoek aan de sluizen en uitleg over de werking ervan. Organisator: Haven van Brussel

Boeremet afterworkparty

De Boeremet is een unieke after-work party op de site van de overdekte markt van de slachthuizen in Anderlecht. Donderdagavond, vanaf 17u tot 22u kan je je er met je vrienden of collega's na een lange werkdag uitleven. Een dj zorgt elke keer voor een feestelijke sfeer. U kunt ook iets eten bij één van de talrijke food trucks of gewoon iets drinken aan één van de bars !

Jakob Bro plus students Antwerp Conservatory: While I'm Still Young

De afstudeerrichtingen Jazz en Woordkunst van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zetten deze lente onmiskenbaar de toon met een unieke en niet te missen samenwerking: While I'm Still Young. Met een verzameling eigen composities als uitgangspunt trekt Deens meestergitarist Jakob Bro met tien jonge muzikanten het repetitiehok in. Tezelfdertijd verkennen zes aanstormende podiumtalenten onder leiding van acteur en theatermaker Jurgen Delnaet met open vizier het veld van de hedendaagse Deense poëzie in Nederlandse vertaling. Samen schilderen ze voor u een nieuw en adembenemend klanklandschap. Zorgvuldig opgebouwd, tegen een weidse horizon.

Voorstelling van het boek "Historias de Exilio" in aanwezigheid van Angela Beaufays, een van de auteurs

Het boek verenigt verhalen en getuigenissen van meer dan 20 Argentijnse bannelingen die de militaire dictatuur in Argentinië (1976-1983) naar België zijn ontvlucht.
photo

Gemeenteraad

Openbare zitting

Carrots & Keyboards

Gratis soep voor jammers.

ERASMUSICA. Middagconcerten

Het Erasmushuis nodigt je uit voor een reeks middagconcerten. Neem een pauze en ontdek de historische muziek gebracht door leerlingen van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Werken van belangrijke componisten van renaissance- en barokmuziek.

bloem maken in vilt

we maken een decoratieve bloem met vilt

De amfibieën van de Vogelzang

Avondwandeling op zoek naar de amfibieën en hun leefwijze. Organisator: CCN Vogelzang CBN & Guides-Nature du Brabant (CNB)