Actualité

Tax-on-web

Hulp bij je belastingsaangifte

Hulp nodig bij het invullen van je belastingsaangifte via Tax on Web? Kom van 27 mei tot 26 juni, van 9u tot 14u naar de Espace 16 Arts (Rossinistraat 16).

Vergeet je identiteitskaart, die van je partner en de diverse documenten niet mee te brengen.

Ontmoet Green Evelien

Ontmoet Green Evelien - 27/05

Kom op maandag 27 mei om 19u30 naar GC De Rinck (Dapperheidsplein 7) en ontmoet Green Evelien. Met haar gezin van vijf produceert ze slechts één bokaal afval per jaar. Hoe ze dit doet ontdek je tijdens een inspirerende lezing over afvalbesparing. De lezing is gratis, maar inschrijven is verplicht via 02 523 02 33 of bibliotheek@anderlecht.brussels.

Meer info

Wachtdienst begrafenisondernemers op 1 juni

Wachtdienst begrafenisondernemers op 1 juni

Op zaterdag 1 juni organiseert de cel Overlijdens van de dienst Burgerlijke stand van 8u30 tot 10u30 een wachtdienst voor begrafenisondernemers.

Stedenbouw gesloten

Economische Zaken gesloten

De dienst Economische Zaken zal uitzonderlijk gesloten zijn op woensdag 12 mei 2019 tussen 13u30 en 15u00.
Bedankt voor je begrip.

Affiche

Werk mee aan de ontwikkeling van uw buurt!

De oproep “Burgerprojecten” 2019 is gestart om burgerinitiatieven ten gunste van de inwoners van Anderlecht te ondersteunen.

De projectoproep richt zich tot bewoners, bewonersgroepen, wijkcomités of verenigingen. De initiatieven moeten criteria rond vijf thema’s omvatten: sociaal, milieu, economie, cultuur/kunst en netheid. Onder de laureaten zal een bedrag van 15.000 € worden verdeeld.

De kandidaturen worden tot 27 mei ontvangen en de jury-vergadering zal op zondag 16 juni 2019 plaatsvinden. Het volledig reglement en kandidaatsdossier zijn beschikbaar in het Participatiehuis van Anderlecht en op de website.

Affiche

Participatieve Begroting

De nieuwe projectoproep voor de vierde en laatste editie van de Participatieve Begroting van het duurzame wijkcontract Biestebroek gaat van start. Deel gerust uw ideeën en projecten voor de wijk! De kandidaturen worden tot 31 mei ontvangen en de avond van het selectiecomité zal op dinsdag 25 juni 2019 plaatsvinden.

Het volledig reglement en kandidaatsdossier zijn beschikbaar bij het Participatiehuis van Anderlecht en op onze website www.anderlecht-participatie.be

Affiche

Samen bedenken we de toekomst van de Wayezstraat!

Er worden 3 participatieve vergaderingen gehouden om na te denken over de herinrichting van de Wayezstraat met het oog op de technische beperkingen en geplande werkzaamheden van de MIVB en Vivaqua. Buurtbewoners, handelaars, gebruikers en Anderlechtenaren: iedereen is welkom!

  • op 13 juni om 19u in sociaal restaurant Wayez

Meer info

logo anderlecht

PROJECTOPROEP - Activiteiten voor senioren en personen met een handicap

De gemeente Anderlecht lanceert een projectoproep met het oog op een programma met zowel sport, recreatieve als culturele activiteiten voor senioren en personen met een handicap. Deze activiteiten zijn inclusief of gericht op een bepaald publiek.
Enkele voorbeelden: salondansen, yoga, actief wandelen, gezelschapsspelletjes, bingo, relaxatie, schilderen, filmclub, lezingen en nog veel meer. De geselecteerde activiteiten gaan door van oktober 2019 tot juni 2020.

Formulier VZW-Zelfstandigen-Private operatoren / Formulier Vrijwilligers

Het ingevulde en ondertekende formulier moet uiterlijk op 31/05/2019 bij ons toekomen.

AFFICHE

Netheid: hoe meld ik een probleem?

Bouwafval,, vuilnisbakken die uitpuilen of een achtergelaten koelkast? Help ons de uitdaging aan te gaan en meld netheidsproblemen via:

  • 0800 9 1070 (gratis)
  • reinheid@anderlecht.brussels
  • FixMyStreet
logo

Promoot je evenement

Wil je een activiteit promoten? Geef deze dan in via agenda.brussels en vervolgens verschijnt deze in de agenda van deze website.

affiche

Gemeentediensten gesloten

Op vrijdag 31 mei zijn de gemeentediensten uitzonderlijk gesloten.

logo

Be Alert - info bij noodgevallen

Wil je bij noodsituaties in je buurt of gemeente, bijvoorbeeld een brand of een ongeval, meteen op de hoogte worden gebracht via SMS? Schrijf je dan in via http://be-alert.be/nl/. Anderlecht doet alvast mee!

affiche

Nieuwe procedure aankondigen activiteiten

Sinds kort werkt de gemeente samen met Visit.Brussels om alle evenementen die in Anderlecht plaatsvinden samen te brengen. Wil je een activiteit aankondigen in de gemeentekrant of op de gemeentewebsite? Dan doe je dit voortaan via agenda.brussels en niet meer via e-mail of nota. Eerst maak je een account aan en je vult het evenement in aan het begin van de maand die aan het evenement voorafgaat.