Actualité

mybike.brussels

Bescherm uw fietsen voor de Mobiliteitsweek !

Voor de mobiliteitsweek nodigt de gemeente Anderlecht je uit om je fiets te laten beschermen. Registreer je stalen ros via mybike.brussels en enkele dagen later ontvang je een speciale sticker voor op je fiets.

Affiche

Jaarmarkt 2019

De jaarmarkt is het Anderlechtse feest bij uitstek. Al bijna 200 jaar komen bezoekers massaal langs voor de dierenwedstrijden (runderen, paarden en honden), de kraampjes, de ambachtelijke markt, de kermis en het grote aanbod animatie. Dit jaar vindt de jaarmarkt plaats op dinsdag 17 september.

Opgelet: het gemeentebestuur is gesloten tijdens de Anderlechtse jaarmarkt.

Meer info

anderlecht.be

Stedenbouw en BWRO-hervorming : Inwerking op 1 september 2019

Het Brussels Wetboek van de Ruimtelijke Ordening (BWRO), de rechtsbasis voor planning, stedenbouw en onroerend erfgoed in Brussel, wordt grondig herzien !

Meer info
Online versie van het BWRO

Logo

Vooruit met de wijk: een burgerprojectoproep

De projectoproep 2019 zal van start gaan op 3 juni met het oog op de indiening van de dossiers tegen uiterlijk 24 november 2019.

Er zullen informatiesessies op 20 juni, 2 juli en 9 & 12 september worden georganiseerd om u de kans te geven over uw projecten te komen spreken en al uw vragen te stellen.

Meer info

Affiche

Samen bedenken we de toekomst van de Wayezstraat!

De gemeente Anderlecht heeft besloten om de werken die de MIVB en Vivaqua zullen uitvoeren, aan te grijpen om samen met u na te denken over de inrichting van de Wayezstraat. Tussen mei en juni staan drie vergaderingen op het programma om de technische beperkingen voor te stellen en krijgt u de kans om uw visie uit te leggen over de toekomst van deze straat.

Meer info

AFFICHE

Netheid: hoe meld ik een probleem?

Bouwafval, vuilnisbakken die uitpuilen of een achtergelaten koelkast? Help ons de uitdaging aan te gaan en meld netheidsproblemen via:

  • Internet:
  • Mail: reinheid@anderlecht.brussels
  • Tel (gratis): 0800 9 1070 (van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u)
logo

Promoot je evenement

Wil je een activiteit promoten? Geef deze dan in via agenda.brussels en vervolgens verschijnt deze in de agenda van deze website.

logo

Be Alert - info bij noodgevallen

Wil je bij noodsituaties in je buurt of gemeente, bijvoorbeeld een brand of een ongeval, meteen op de hoogte worden gebracht via SMS? Schrijf je dan in via http://be-alert.be/nl/. Anderlecht doet alvast mee!

affiche

Nieuwe procedure aankondigen activiteiten

Sinds kort werkt de gemeente samen met Visit.Brussels om alle evenementen die in Anderlecht plaatsvinden samen te brengen. Wil je een activiteit aankondigen in de gemeentekrant of op de gemeentewebsite? Dan doe je dit voortaan via agenda.brussels en niet meer via e-mail of nota. Eerst maak je een account aan en je vult het evenement in aan het begin van de maand die aan het evenement voorafgaat.