Actualité

Affiche

Welke uitdagingen voor de mobiliteit in Anderlecht?

De gemeente Anderlecht en TRIDÉE (adviseurs rond duurzame mobiliteit) nodigen inwoners, verenigingen, handelaars en bedrijven uit om tijdens 4 avonden, die elk gericht zijn op een specifieke wijk, na te denken over het belang van mobiliteit in Anderlecht.

- 26 maart : Move Anderlecht - Kuregem
- 28 maart : Move Anderlecht - Moortebeek/Bracops
- 2 april : Move Anderlecht- Centrum/Scheut
- 4 april : Move Anderlecht - Het Rad/Industrie/Neerpede

Inschrijven: move@anderlecht.brussels - 02 526 21 52
Meer info

visuel

Brusselse Waterdagen in Anderlecht

Ontdek het water! Van 17 tot 24 maart vinden in Anderlecht heel wat activiteiten plaats in het kader van de Brusselse Waterdagen. Ontdek de amfibieën van Neerpede, bezoek de sluis of wandel langs het water.
Bekijk het volledige programma

Geef je ogen de kost! Anderlecht neemt deel aan “Hier begint de zee” van Coördinatie Zenne. Deze campagne heeft tot doel de Brusselaars te herinneren aan het verband tussen riolering en de zee en hen aan te sporen om er niets in te gooien.

photo

Ontwerp van Richtplan van Aanleg « Ninoofse Poort »

Door ministerieel besluit van 8 mei 2018, werdt instructie gegeven om over te gaan tot de uitwerking van het Richtplan van Aanleg voor de zone « Ninoofse Poort ».
Het openbare onderzoek over het ontwerp van RPA en zijn milieueffectrapport is gepland van 27 februari 2019 tot 29 april 2019 inbegrepen.

Dossier   
Onderzoek    
Openbare vergadering

visuel

Oproep tot kandidatuur voor kunstenaars en groepen kunstenaars

In het kader van het duurzame wijkcontract Biestebroek lanceren de gemeente Anderlecht en cultureel centrum Escale du Nord een oproep voor een artistieke integratie op de blinde puntgevel van het Huis der Kunstenaars (Bronsstraat 14, 1070 Anderlecht).

Meer info

Affiche

Anderlecht viert vrouwenrechten

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag, organiseert de gemeente Anderlecht van 8 tot 22 maart een 2 weken durend programma vol ontmoetingen en workshops.

Info

Logo

Gewestelijke stedenbouwkundige verordening (GSV)

In de zitting van donderdag 24 januari 2019 heeft de Brusselse Hoofdstedelijke Regering het ontwerp voor herziening van de GSV goedgekeurd.
Het openbare onderzoek over het ontwerp voor herziening van de GSV en het milieueffectrapport is gepland van 14 maart 2019 tot en met 13 april 2019.

AFFICHE

Netheid: hoe meld ik een probleem?

Bouwafval,, vuilnisbakken die uitpuilen of een achtergelaten koelkast? Help ons de uitdaging aan te gaan en meld netheidsproblemen via:

  • 0800 9 1070 (gratis)
  • reinheid@anderlecht.brussels
  • FixMyStreet
logo

Promoot je evenement

Wil je een activiteit promoten? Geef deze dan in via agenda.brussels en vervolgens verschijnt deze in de agenda van deze website.

logo

Be Alert - info bij noodgevallen

Wil je bij noodsituaties in je buurt of gemeente, bijvoorbeeld een brand of een ongeval, meteen op de hoogte worden gebracht via SMS? Schrijf je dan in via http://be-alert.be/nl/. Anderlecht doet alvast mee!

affiche

Nieuwe procedure aankondigen activiteiten

Sinds kort werkt de gemeente samen met Visit.Brussels om alle evenementen die in Anderlecht plaatsvinden samen te brengen. Wil je een activiteit aankondigen in de gemeentekrant of op de gemeentewebsite? Dan doe je dit voortaan via agenda.brussels en niet meer via e-mail of nota. Eerst maak je een account aan en je vult het evenement in aan het begin van de maand die aan het evenement voorafgaat.