Actualité

anderlecht.be

Projecten Stadsvernieuwingscontract “Weststation”

In het kader van het stadsvernieuwingscontract “Weststation”, dat plaatsvindt in Anderlecht, Molenbeek en Brussel-Stad, heeft de gemeente Anderlecht een projectoproep uitgeschreven rond het thema “evenementen”. Ontdek snel de geselecteerde projecten die vanaf februari worden opgestart! Ontdek de projecten voor dit jaar

Anderlecht Contact cover

De nieuwe Anderlecht Contact is uit

In het januarinummer ontdek je de samenwerking tussen Anderlecht en het Senegalese Marsassoum, ontmoet je de zoon van de uitbater van Frituur René en maken we een stand van zaken op van de mobiliteit in Anderlecht. Bekijk ook het nieuws binnen onze gemeente en de agenda met evenementen in januari.

Lees de Anderlecht Contact.

Stade du Vogelenzang

Huur horecaruimte sportcomplex Vogelenzang

NIEUWE OPROEP TOT MEDEDINGING

De gemeente doet een oproep aan kandidaten voor de huur van de horecaruimte van sportcomplex Vogelenzang in de Vogelenzangstraat 130, 1070 Anderlecht (www.publicprocurement.be).

Meer info

Logo Oliobox

40 OlioBoxen worden geïnstalleerd in Anderlecht

In heel Anderlecht worden niet minder dan 40 inzamelpunten voor voedingsoliën, oftewel OlioBoxen, geïnstalleerd. Hierdoor raak je correct en gemakkelijk je olie kwijt en kan het recyclagepotentieel van gebruikte frituurvetten en oliën worden verhoogd.

Meer info

Logo Made in Anderlecht

Opening winkel 100% made in Anderlecht

Een winkel die volledig gewijd is aan lokale producenten uit Anderlecht. Op 5 december is het zo ver! Je vindt er wol van Brusselse schapen, biologische kruidenthee, seizoensgroenten- en fruit en nog veel meer!
De winkel is elke donderdag van 15u tot 19u open: Sint-Guidocorso 10.

Meer info.

Activ'in 1070

Activ'in 1070 : Ontdek het programma !

Het nieuw activiteitenprogramma Activ’In 1070 start op dinsdag 12 november. Dit programma is voor volwassenen en speciaal voor 60-plussers en personen met een handicap : yoga voor senioren, informatica, genealogie of circus, werken met naald en draad, naaiworkshop, rustig turnen en valpreventie, in vorm blijven en welzijn, sofrologie, postuurturnen, initiatie gemengd dansen,  Qi gong, rustige kine, cyclo-dans.

Bekijk ook de affiche en de brochure.

Inschrijvingsformulier

Affiche

Laat je niet beetnemen door phishing

Tegenwoordig moet alles snel gaan en net daarom is het belangrijk om je tijd te nemen wanneer je op het internet surft. Sommige zaken zijn niet wat ze lijken en door pogingen tot phishing te herkennen kan je heel wat problemen vermijden.

Je vindt meer informatie via: https://campagne.safeonweb.be/nl/phishing

logo communal

GSV_2016

De Specifieke Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening "GSV_2016" is op 17/10/2019 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Meer info

Changements d'horaires

Dienst Archief: wijziging van de openingsuren

Terbeschikkingstelling aan het publiek van stedenbouwkundige documenten : de dienst is geopend voor het publiek, uitsluitend op afspraak, op maandag en donderdag van 8u30 tot 11u (maximum 30 minuten per persoon). Afspraak bij voorbaat per telefoon op 02 558 08 39 of via archief@anderlecht.brussels

Een raadplegingsrecht van 25€ per adres is van toepassing + 5€ per digitale kopie van elk plan.

 

Affiche

Gemeentediensten gesloten

De kantoren van het gemeentebestuur van Anderlecht zullen gesloten zijn op vrijdag 17 januari om 12 uur.

AFFICHE

Netheid: hoe meld ik een probleem?

Bouwafval, vuilnisbakken die uitpuilen of een achtergelaten koelkast? Help ons de uitdaging aan te gaan en meld netheidsproblemen via:

  • Internet:
  • Mail: reinheid@anderlecht.brussels
  • Tel (gratis): 0800 9 1070 (van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u)
logo

Promoot je evenement

Wil je een activiteit promoten? Geef deze dan in via agenda.brussels en vervolgens verschijnt deze in de agenda van deze website.

logo

Be Alert - info bij noodgevallen

Wil je bij noodsituaties in je buurt of gemeente, bijvoorbeeld een brand of een ongeval, meteen op de hoogte worden gebracht via SMS? Schrijf je dan in via http://be-alert.be/nl/. Anderlecht doet alvast mee!

affiche

Nieuwe procedure aankondigen activiteiten

Sinds kort werkt de gemeente samen met Visit.Brussels om alle evenementen die in Anderlecht plaatsvinden samen te brengen. Wil je een activiteit aankondigen in de gemeentekrant of op de gemeentewebsite? Dan doe je dit voortaan via agenda.brussels en niet meer via e-mail of nota. Eerst maak je een account aan en je vult het evenement in aan het begin van de maand die aan het evenement voorafgaat.