Actualité

Uitstalraam Albert I-Square

Herdynamisering Albert I-square: bevraging buurt

In kader van het herdynamiseringsproject voor de Albert I-square lanceert de gemeente Anderlecht een onderzoek waarin het de burgers vraagt om aan te geven welke soort handelszaken ze in hun buurt willen zien openen.

De vragenlijst is hier beschikbaar.

Wie een papieren versie wil, kan terecht bij de vzw's en kinderdagverblijven in de Albert I-wijk.
Uiterste datum: 1 maart 2020

Maison Communale / Gemeentehuis

Sluiting van de dienst voor EU-Burgers en niet-EU-Burgers

Wegens verhuizing zullen de dienst voor niet-EU-burgers en de dienst voor EU-burgers op vrijdag 21 februari uitzonderlijk gesloten zijn.

Meer info

Perimeter

Wijkcommissie Bizetwijk

De opstartfase van het Wijkcontract Bizet is gestart: https://www.anderlecht.be/nl/bizet

Woon je of ben je actief in of rond de perimeter Bizet en wil je deelnemen aan het beheer van het nieuwe Wijkcontract Bizet?

Stel je dan kandidaat voor de Wijkcommissie door dit formulier in te vullen en terug te sturen naar de dienst Stadsrenovatie: Raadsplein 1, 1070 Anderlecht of via e-mail naar renovation@anderlecht.brussels en dit ten laatste tegen 29 februari 2020.

Foto burgemeester Dhr. Eric Tomas

Afscheid burgemeester Dhr. E. Tomas

Tijdens de gemeenteraad van donderdag 30 januari heeft onze burgemeester Dhr. Eric Tomas aangekondigd zijn functie als burgemeester neer te leggen. Hij zal binnenkort worden opgevolgd door huidig schepen van Financiën, Franstalige Gemeenschapsmateries en Gezondheidsbeleid Fabrice Cumps. De procedure is aan de gang en wordt opgevolgd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zolang deze procedure loopt, blijft Dhr. Tomas in functie als burgemeester. Zodra deze procedure is afgerond, zal de opvolging officieel plaatsvinden.

Hou de website alvast in de gaten voor meer informatie

Cover Anderlecht Contact

De Anderlecht Contact van februari is uit

In deze editie ontdek je het buurtrestaurant in de Grondelswijk, maak je kennis met kunstenaar  Rosario Sollami en overlopen we de projecten die starten in het kader van het stadsvernieuwingscontract Weststation. Zoals steeds, kom je de laatste nieuwtjes te weten en wat er allemaal te doen is, vind je terug in onze agenda. Veel leesplezier.

anderlecht.be

Projecten Stadsvernieuwingscontract “Weststation”

In het kader van het stadsvernieuwingscontract “Weststation”, dat plaatsvindt in Anderlecht, Molenbeek en Brussel-Stad, heeft de gemeente Anderlecht een projectoproep uitgeschreven rond het thema “evenementen”. Ontdek snel de geselecteerde projecten die vanaf februari worden opgestart! Ontdek de projecten voor dit jaar

Logo Made in Anderlecht

Opening winkel 100% made in Anderlecht

Een winkel die volledig gewijd is aan lokale producenten uit Anderlecht. Je vindt er wol van Brusselse schapen, biologische kruidenthee, seizoensgroenten- en fruit en nog veel meer!
De winkel is elke donderdag van 15u tot 19u open: Sint-Guidocorso 10.

Meer info.

Activ'in 1070

Activ'in 1070 : Ontdek het programma !

Het nieuw activiteitenprogramma Activ’In 1070 start op dinsdag 12 november. Dit programma is voor volwassenen en speciaal voor 60-plussers en personen met een handicap : yoga voor senioren, informatica, genealogie of circus, werken met naald en draad, naaiworkshop, rustig turnen en valpreventie, in vorm blijven en welzijn, sofrologie, postuurturnen, initiatie gemengd dansen,  Qi gong, rustige kine, cyclo-dans.

Bekijk ook de affiche en de brochure.

Inschrijvingsformulier

logo communal

GSV_2016

De Specifieke Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening "GSV_2016" is op 17/10/2019 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Meer info

AFFICHE

Netheid: hoe meld ik een probleem?

Bouwafval, vuilnisbakken die uitpuilen of een achtergelaten koelkast? Help ons de uitdaging aan te gaan en meld netheidsproblemen via:

  • Internet:
  • Mail: reinheid@anderlecht.brussels
  • Tel (gratis): 0800 9 1070 (van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u)
logo

Promoot je evenement

Wil je een activiteit promoten? Geef deze dan in via agenda.brussels en vervolgens verschijnt deze in de agenda van deze website.

logo

Be Alert - info bij noodgevallen

Wil je bij noodsituaties in je buurt of gemeente, bijvoorbeeld een brand of een ongeval, meteen op de hoogte worden gebracht via SMS? Schrijf je dan in via http://be-alert.be/nl/. Anderlecht doet alvast mee!

affiche

Nieuwe procedure aankondigen activiteiten

Sinds kort werkt de gemeente samen met Visit.Brussels om alle evenementen die in Anderlecht plaatsvinden samen te brengen. Wil je een activiteit aankondigen in de gemeentekrant of op de gemeentewebsite? Dan doe je dit voortaan via agenda.brussels en niet meer via e-mail of nota. Eerst maak je een account aan en je vult het evenement in aan het begin van de maand die aan het evenement voorafgaat.