Actualité

logo communal

Belangrijk bericht / stelsels gerechtelijke bescherming

Voor iedereen op wie verlengde minderjarigheid, voorlopig bewind, onbekwaamverklaring of bijstand van toepassing is, worden deze regimes vervangen door gerechtelijke bescherming of buitengerechtelijke bescherming. Voor 1 september 2019 moet de persoon kiezen tussen beide nieuwe stelsels en de vrederechter hierover informeren.

Alle info

Affiche

Gemeentediensten gesloten

Op vrijdag 19 juli zijn de gemeentediensten uitzonderlijk gesloten.

Affiche

Deze zomer bewegen we samen in Anderlecht

Van 15 juli tot 11 augustus organiseren de gemeentediensten heel wat gratis activiteiten in onze parken. Bewegen is de boodschap in Anderlecht. Voor alle voorkeuren, leeftijden en niveaus valt er iets te ontdekken.

Meer info : sportin1070@anderlecht.brussels - 02 800 87 80

Affiche

Zomer op het Dapperheidsplein

Geniet elke vrijdag en zaterdag van juli en augustus van de zomer op het Dapperheidsplein. Geniet van 15u tot 17u van de speeltuin voor kinderen, het zonneterras, animatie voor groot en klein, creatieve workshops en een podium vol talent.

Meer info

anderlecht.be

Dossiers toekenning en verwerving Belgische nationaliteit

Door overmacht zal de dienst Burgerlijke Stand van 15/07/19 tot 26/07/19 geen dossiers in verband met de toekenning en verwerving van de Belgische nationaliteit kunnen behandelen.

De aanvragen voor uittreksels van akten zullen behandeld worden door de cel Uittreksels van de Burgerlijke Stand: Raadsplein 1.

Logo

Vooruit met de wijk: een burgerprojectoproep

De projectoproep 2019 zal van start gaan op 3 juni met het oog op de indiening van de dossiers tegen uiterlijk 24 november 2019.

Er zullen informatiesessies op 20 juni, 2 juli en 9 & 12 september worden georganiseerd om u de kans te geven over uw projecten te komen spreken en al uw vragen te stellen.

Meer info

AFFICHE

Netheid: hoe meld ik een probleem?

Bouwafval,, vuilnisbakken die uitpuilen of een achtergelaten koelkast? Help ons de uitdaging aan te gaan en meld netheidsproblemen via:

  • 0800 9 1070 (gratis)
  • reinheid@anderlecht.brussels
  • FixMyStreet
logo

Promoot je evenement

Wil je een activiteit promoten? Geef deze dan in via agenda.brussels en vervolgens verschijnt deze in de agenda van deze website.

logo

Be Alert - info bij noodgevallen

Wil je bij noodsituaties in je buurt of gemeente, bijvoorbeeld een brand of een ongeval, meteen op de hoogte worden gebracht via SMS? Schrijf je dan in via http://be-alert.be/nl/. Anderlecht doet alvast mee!

logo communal

Projectoproep

De cel Internationale Solidariteit biedt ondersteuning aan verschillende initiatieven rond internationale solidariteit in de gemeente Anderlecht aan. Het is de bedoeling evenementen, projecten, bewustmakingsacties en vormingen met een solidaire en mondiale insteek in de gemeente te ondersteunen.

Een subsidie kan worden toegekend aan Anderlechtse verenigingen en scholen, maar ook aan bewonersgroepen.

Deadline : 01/09/2019

affiche

Nieuwe procedure aankondigen activiteiten

Sinds kort werkt de gemeente samen met Visit.Brussels om alle evenementen die in Anderlecht plaatsvinden samen te brengen. Wil je een activiteit aankondigen in de gemeentekrant of op de gemeentewebsite? Dan doe je dit voortaan via agenda.brussels en niet meer via e-mail of nota. Eerst maak je een account aan en je vult het evenement in aan het begin van de maand die aan het evenement voorafgaat.