Dagelijkse eco-gebaren

Onze gemeente beschikt over het label eco-dynamische onderneming

De gemeente Anderlecht wil haar impact op het milieu beperken en het goede voorbeeld geven door financiële besparingen en milieubeheer aan elkaar te koppelen. De gemeente onderschrijft sinds verschillende jaren het handvest "Eco-dynamische onderneming" van Leefmilieu Brussel (BIM). Deze inspanningen worden sinds 2012 door de toekenning van twee sterren beloond en worden door het gemeentelijke EcoTeam ondersteund.

Meer info

Homegrade

Wenst u uw energiefactuur te verlagen en onze mooie planeet te beschermen?

Of u nu eigenaar of huurder bent van een woning in Anderlecht, Homegrade kan u helpen. Een specialist komt gratis op huisbezoek om u te helpen uw verbruik te verminderen en een actieplan met gepersonaliseerde tips op te stellen.

Infopunt
Queteletplein 7 – 1210 Brussel
van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 17u
zaterdag van 14u tot 17u (behalve schoolvakanties)
Telefoonnummer
1810
van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 12u en van 14u
E-mailadres
info@homegrade.brussels
Al deze diensten zijn volledig gratis en niet-commercieel.

Meer info

Composteer uw groen afval

Wil u uw tuin- en keukenafval een tweede leven geven? Door te composteren kunt u fruit- en groenteschillen en -restjes omvormen tot organische meststof die uw tuin- of potgrond zal verrijken. Deze techniek kan met een compostvat of -hoop in de tuin of de koer worden toegepast, en zelfs binnenshuis aan de hand van een wormencomposteerbak. U kunt ook deelnemen aan een collectieve compost in uw buurt.

Meer info

Om thuiscompostering te ondersteunen, verkoopt de gemeente 290-liter compostvaten tegen een verminderde prijs van 40 euro en 25-liter vermicomposters tegen een verminderde prijs van 30 euro.

Wilt u een exemplaar? Stuur dan een mail naar caep@anderlecht.brussels

compost.jpg

Recycleer kurken

Gooi kurken niet langer in de vuilnisbak! Kurk is immers makkelijk recycleerbaar. Gebruikte kurken wordt omgevormd tot isolatiekorrels omdat dit edele materiaal zich uitstekend voor thermische en akoestische isolatie leent.

Meer info

Om kurken een tweede leven te geven, volstaat het deze naar een van de 6 inzamelpunten in de gemeente te brengen.

bouchons_liege.jpg