Projecten Stadsvernieuwingscontract “Weststation”

Ontdek de projecten voor 2020

In het kader van het stadsvernieuwingscontract “Weststation”, dat plaatsvindt in Anderlecht, Molenbeek en Brussel-Stad, heeft de gemeente Anderlecht een projectoproep uitgeschreven rond het thema “evenementen”. Ontdek snel de geselecteerde projecten die vanaf februari worden opgestart!

Happy Cook: 14 en 15 februari
Happy Cook is een project dat al enkele jaren door kooksterren wordt geleid in de volkswijken van Parijs. Op 14 en 15 februari zal de vereniging Do Eat hetzelfde doen in COOP (Fernand Demetskaai 23) en zijn er workshops over gebak met AbdelKarim, de finalist van de wedstrijd "Beste Banketbakker 2014”.
Info: zakaria-jh@hotmail.com - 0484 40 66 81

Festival Do It Yourself: 13 juni
Zaterdag 13 juni: vzw MicroMarché organiseert zijn festival “Do It Yourself” op de Demetskaai. U kan er deelnemen aan een twintigtal leuke en creatieve workshops rond het thema doe-het-zelf, en er is ook een Repair Café, een rommelmarkt, evenementen voor het grote publiek met live painting, concerten en vertoningen. Geniet ook van de eetstandjes en ontdek hoe u verantwoord kunt eten.
Info: bendemelker@gmail.com – 0486 28 07 94

Place Ouverte: 6-7 juni & 4-5 juli
Deze zomer organiseert vzw Terra Brasil twee Braziliaanse feestweekends. Een multidisciplinair evenement met concerten, animatie, percussie, sport en cultuur op de Albert I-square. Place Ouverte gaat op zoek naar meer gezelligheid, uitwisselingen en respect tussen verschillende gemeenschappen en groepen. Terra Brasil biedt ook fairtradeproducten en stands over burgerinitiatieven.
Info: show.terrabrasil@gmail.com -  0477 13 11 35

Boksgala: 26 september
De Bee Boxing Club nodigt u uit op zijn Engels boksgala op 26 september in de Cardijnschool: Verheydenstraat 39. Op het programma in de voormiddag: gratis training onder begeleiding van coaches en een workshop over de voorbereiding op een gevecht, techniek en strategieën. Daarna volgen een tiental elite-gevechten, een professioneel gevecht en een show met percussie en vuurwerk.
Info: boxeanglaisebxl@live.fr -  0492 12 69 00