Overschrijving van buitenlandse akten

Aanvraag overschrijving van buitenlandse akte

Elke Belg of zijn wettelijke vertegenwoordiger kan aan de ambtenaar van de Burgerlijke Stand van zijn gemeente van verblijf vragen om een akte van de burgerlijke stand op te stellen op basis van een buitenlandse akte van de burgerlijke stand die hem aanbelangt.

Dit kan zonder afspraak, gedurende de openingstijden.

OPGELET: Elke buitenlandse akte of document dat in België wordt voorgelegd, moet voldoen aan de criteria voor legalisatie. Indien dit document niet in het Nederlands of in het Frans is opgesteld, moet het door een beëdigd vertaler worden vertaald. Als deze vertaling in het buitenland wordt gemaakt, moet deze aan dezelfde legalisatiecriteria als de opgestelde akte voldoen.

BELANGRIJK: buitenlandse huwelijksakten moeten eerst worden geregistreerd bij de dienst Bevolking (bij de cel Bevolking, het Vreemdelingenbureau of de Europese cel) alvorens zij kunnen worden overgeschreven.

PRIJS?

60€, enkel met de bankkaart.

Afhaling van buitenlandse akte

Wanneer de overschrijving voltooid is, neemt de betrokken cel contact met u op om een afspraak te maken voor het ophalen van de buitenlandse akte. Zodra dit is afgesproken, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de afspraak.