Frankrijkstraat 99 : De Dienst Burgerlijke Stand verhuist

De gemeente Anderlecht wil al geruime tijd beginnen met een volledige renovatie van het gemeentehuis en zijn bijgebouwen, gelegen tussen de George Moreaustraat, het Raadsplein en de Van Lintstraat. Deze totale herziening van het gemeentelijk administratief centrum zal de kantoren tijdelijk ontoegankelijk maken.

Een eerste dienst, Burgerlijke Stand, verhuist daarom naar een complex in de Frankrijkstraat 99, vlak naast het Zuidstation en 5 minuten te voet van het Raadsplein. Deze verhuizing gaat in vanaf maandag 10 augustus.

In het kader van de sanitaire instructies zullen de bezoeken nog steeds daar plaatsvinden en altijd alleen op afspraak: meer informatie op deze pagina.

 

Uitbreiding van de zones waar het dragen van het mondmasker verplicht is

Als gevolg van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad is het dragen van maskers sinds 25 juli verplicht in bepaalde delen van de gemeente. Gezien de evolutie van de gezondheidssituatie breidt de gemeente Anderlecht de zones waar het dragen van mondmaskers verplicht is, uit. De betrokken zones zijn nu de volgende:

  • in de wijk Kuregem, op de Bergensesteenweg van de Anderlechtsepoort naar het Albert I square en op de Ropsy Chaudronstraat, op de site van de Slachthuizen, op de Jorezstraat en de Sergeant De Bruynestraat (Jorezplein), op de Kliniekstraat (tussen het Jorezplein en het Raadsplein), op de Van Lintstraat en op het Raadsplein;
  • in de Centrum wijk : op de Wayezstraat, Verzetsplein, Dapperheidsplein et Sint Guido Corso ;
  • in de Scheut wijk : op de Ninoofsesteenweg en de Henri De Smetplein ;
  • in Het Rad wijk : op de Bizetplein.

Hierbij vindt u de preciese locaties.

Op dit moment wordt in deze zones een bewijzering geïnstalleerd.

Om anderen te beschermen, bescherm uzelf : draag een masker in drukke gebieden en respecteer de veiligheidsinstructies van de federale overheid. Samen komen we door deze crisis heen.

Bedankt voor uw samenwerking !

 

Onze kantoren zijn gesloten op 17 augustus

Het Anderlechtse gemeentebestuur is gesloten op maandag 17 augustus 2020.

 

Gemeentesites

Gemeentebestuur Anderlecht

Raadsplein 1, B-1070 Brussel

 +32 (0)2 558 08 00

 info@anderlecht.brussels