Networker

Wil je je inzetten voor een schonere buurt? Zijn netheid en afvalbeheer belangrijk voor jou? Wil je deel uitmaken van een lokaal burgerinitiatief? Word Networker met de steun van de gemeente Anderlecht!

Het doel van de Networkers is het creëren van een collectieve beweging van burgers die zich inzetten om de openbare netheid in de gemeente te verbeteren. Deze beweging wordt opgezet door en voor lokale actoren om behoeften en oplossingen te delen, de netheid op straat te verbeteren, de afvalproductie te verminderen, het afvalbeheer te herzien en samen actie te ondernemen voor een schonere gemeente.

Voorbeelden van acties: handvest van vrijwillige inzet, bewustmakingsacties rond sorteren, “zero waste” en openbare netheid, clean up day, collectieve activiteiten (bezoeken, vergaderingen, enz.), collectief beheer van afval en hulpbronnen, lokale recyclage, delen van gemeentelijke initiatieven en goede praktijken...

Indien je geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via participationproprete@anderlecht.brussels met vermelding van je naam, voornaam, telefoonnummer, buurt en alle bijkomende informatie die je wenst te delen (projecten, noden, wensen).

We nodigen je zo snel mogelijk uit om deel te nemen aan collectieve en participatieve workshops om een burgerdynamiek te creëren. Indien mogelijk geven we de voorkeur aan face-to-face workshops. Je bepaalt samen de doelstellingen en de acties die je wilt ondernemen om de openbare netheid bij jou in de buurt te verbeteren.