Toerisme

Langs hier, dames en heren!

Treed Anderlecht binnen, op zoek naar onbekende en wonderbaarlijke schatten. Ga op zoek naar sporen uit het Brusselse verleden, die nu eens het sobere leven dan weer de gemoedelijkheid van onze vroegere en huidige inwoners weergeven.

Elf musea leiden u doorheen tijd en ruimte: van Erasmus tot Maurice Carême, van het landelijke tot het industriële verleden, van geneeskunde tot het brouwproces van geuze en andere bieren.

Flaneer in onze wijken en geniet van ons palet van verschillende stijlen: van neogotisch tot romantisch,van art deco tot de conceptuele architectuur van onze stadstuinen of de avant-gardistische site van het Erasmus ziekenhuis.

Laat u verrassen door het steeds wisselende aanbod van onze expositieruimtes. Bezoek bijvoorbeeld de maandelijkse tentoonstellingen van het Kunstenaarshuis die plaats hebben in een fantastische neoclassicistische herenhuis.

Durf het Park System Anderlecht te bezoeken met de Hall of Fame, een openluchtmuseum dat het hele jaar open is. hier kunt u genieten van de graffitikunstwerken die de ultieme expressievorm zijn van het hedendaagse stedelijke leven.

Kom in contact met onze tradities, reuzen, wijkfeesten, kleurrijke en levendige markten en mis onze muziekoptredens niet.

Ten slotte, laat u tijdens uw zwerftochten verleiden door onze gastronomische kennis in onze typische bistro's, met hun multicultureel palet aan smaken, terrassen en landelijke producten.

Wij wensen u veel plezier terwijl u al dit moois mag ontdekken!