Dieren

Honden

Hondenpoep wordt nog al te vaak achtergelaten op de openbare weg. Tot grote ergernis van de voetgangers.
Als baasje moet je de uitwerpselen oprapen en deze in een vuilnisbak gooien. De uitwerpselen van het dier moeten waterdicht worden verpakt.
Elke persoon in het gezelschap van een huisdier moet overigens minstens 1 zakje in stevige plastic of dat speciaal ontworpen werd voor het oprapen van uitwerpselen bij zich hebben en moet dit op de eerste aanvraag van de hiertoe gemachtigde agenten kunnen tonen.

Opgelet : Doe je dit niet, dan kun je een boete krijgen op basis van het “Gemeentelijke belasting voor de reiniging van de openbare ruimte” of een administratieve sanctie op basis van artikel 115 van het  Algemeen Politiereglement.

Duiven

Niet alleen beschadigen ze de gebouwen en het milieu met de zuurgraad van hun uitwerpselen, maar ze brengen ook ziektes over naar de mensen (toxoplasmose, salmonella, ornithose).
De meeste mensen, die het goed bedoelen maar helaas slecht geïnformeerd zijn, geven de duiven vooral in de winter te eten.
De duiven worden hier niet beter van, in tegendeel. Het voedsel dat wij hun geven is immers niet aangepast aan hun behoeften
Voorts trekt het uitgestrooid voedsel voor de vogels ook andere schadelijke dieren aan zoals ratten.
Om de wildgroei aan duiven te beperken, is het verboden om duiven te voederen.

Opgelet : Doe je dit niet, dan kun je een boete krijgen op basis van het “Gemeentelijke belasting voor de reiniging van de openbare ruimte” of een administratieve sanctie op basis van artikel 35 van het Algemeen Politiereglement.