Energietips

Responsive image

Anderlecht beschikt over het label ecodynamische onderneming

De gemeente Anderlecht slaat opnieuw de weg van de duurzame ontwikkeling in en sloot zich aan bij het ecodynamisch charter en label van het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM).

Klik hier voor meer informatie

De Energids van Sibelga

Wil je je woning renoveren of isoleren? Wil je weten welke lampen het minst verbruiken? Bekijk snel de Energids lga en ontdek hoe je minder energie kan verbruiken en kunt besparen op je energiefactuur.

Klik hier voor meer informatie

Wilt u een stroomstoring of een verdachte gaslucht melden?
In geval van een algemene stroomstoring, neemt u contact op met SIBELGA, die optreedt in geval van een stroomstoring of gaslucht in Brussel, en beheert het onderhoud en herstelt de laag- en middenspanning lijnen van het distributienet.
Sibelga biedt verschillende noodnummers aan, hieronder vindt u het nummer dat u moet bellen afhankelijk van de noodsituatie in kwestie:


Sibelgas noodnummers

  • Gasgeur: 0800 19 400 (24 uur per dag, 7 dagen per week)
  • Stroomuitval: 022 74 40 40 66
  • Algemene vraag: (aansluiting, opening van de meter,....) : 02 549 41 00
  • Falen van de openbare verlichting: Meld een kapotte lantaarnpaal op de website van de beheerder, met vermelding van zijn postcode en woonplaats.

Energiehuis

Specialisten van het Energiehuis kunnen op huisbezoek komen om te tonen hoe je energie kunt besparen. Verder kan je kleine ingrepen laten uitvoeren en krijg je bouwadvies.

Klik hier voor meer informatie

Leefmilieu Brussel

Van plan om isolatie te plaatsen? Misschien heb je wel recht op een premie. Heb je geen werken gepland, dan biedt Leefmilieu Brussel je toch tips om minder energie te verbruiken en milieubewuster te gaan leven.

Klik hier voor meer informatie.