DWC Peterbos

« Peterbos » is het 12de Duurzaam Wijkcontract (DWC) dat door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest toegekend werd aan de gemeente Anderlecht. Het vindt plaats van 2019 tot 2023 plaatsvinden, en het einde van de werken is voorzien in 2025.

Perimeter

Het DWC omvat plaatsvinden in het Peterbospark, dat begrensd wordt door de Maria-Groeninckx De Maylaan, de Adolphe Willemynsstraat, de Agronoomstraat en de Shakespearelaan (groene wandeling).

PB_perimetre small.jpg

Nieuws

Geef je mening over de parkontwikkelingsprojecten!

Voor de herinrichting van de openbare ruimtes in het Peterbospark is een team van architecten aangesteld. Ze willen de mening van de bewoners verzamelen om een ​​project te kunnen voorstellen dat bij hen past.

Geef ons uw mening :

 • Vul de online enquête in via peterbos.createlli.com/nl
 • Neem deel aan een sitebezoek met de architecten, op vrijdag 5 juni om 15u of 18u (op inschrijving : 0483/72 00 84 of peterbos_participation@createlli.com)
 • Kom naar een van onze permanenties in de antenne van het Wijkcontract in Blok 9. Elke woensdag en donderdag van 10 tem 25 juni, van 10u tot 18u.

Bekijk de videos van de presentatie van het project :

Het Peterbos verbinden

Mobiliteit

Gezellige pleinen

Activiteiten op de begane grond


Het is niet noodzakelijk om ze te hebben gezien om de enquête in te vullen.

INFO 0490/523 863 of agoethals@anderlecht.brussels

Oproep voor projecten voor een solidaire en recreatieve zomer in Peterbos

Na een lente in lockdown waardoor de economische, sociale, culturele, ... activiteiten stopgezet werden, maken wij ons op om ook een onuitgegeven zomer te beleven. De pandemie verstoort alle projecten ! In deze bijzondere context heeft het Wijkcontract Peterbos lanceert een projectoproep om burgerinitiatieven voor solidariteit en recreatie aan te moedigen tijdens de zomerperiode in Peterbos.

Kandidaturen mogen ingediend worden tot 1 juli inbegrepen.

Een idee ? Vragen ? Hulp nodig ? Neem contact op via 0498 58 88 50 of cdenecker@anderlecht.brussels

Participatief budget : Ik heb een project voor mijn wijk!

Hebt u een idee of een project om uw wijk te verbeteren?

Het Wijkcontract lanceert zijn eerste projectoproep. Deze beschikt over een enveloppe van 12.000 € om burgerinitiatieven in het Peterbos te financieren. Kandidaturen mogen ingediend worden tot 8 oktober.

Download het volledig reglement 2020

Download het kandidatuurformulier

Een idee ? Vragen ? Hulp nodig ?

Neem deel aan de cafés-budget op 8 september om 18u of op 17 september om 10u Wijkantenne blok  9 - geanuleerd wegens het Coronavirus

+INFO: 0498 588 850

Programmatie van het duurzaam wijkcontract

Het jaar 2018 werd besteed aan de uitwerking van het basisdossier, dat bestaat uit een diagnose van de wijk, de prioriteiten voor het DWC en een voorontwerp van zijn programma. Een Milieueffectenrapport (MER), dat de impact van het programma op het leefmilieu van de inwoners van de wijk bestudeert, werd ook gerealiseerd.

Het basisprogramma werd door de Gemeenteraad en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest goedgekeurd. Het Wijkcontract ging dus daadwerkelijk van start op 1 maart 2019.

Vindt hier alle documenten van het basisdossier terug :

Overleg met de bewoners en andere actoren van de wijk

Dit overleg neemt verschillende vormen aan :

 • de Algemene wijkvergadering (AV) : staat open voor iedereen. Deze informatievergaderingen, die gemiddeld twee maal per jaar plaatsvinden, stellen de evolutie van het DWC voor en vormen de gelegenheid voor de bewoners om hun mening te laten horen. Tijdens de AV kunnen de bewoners zich kandidaat stellen voor de Wijkcommissie.
      
 • de Wijkcommissie (WiC) : is oa. samengesteld uit vertegenwoordigers van de bewoners, van de plaatselijke verenigingen, van de maatschappijen voor sociale woningen (Comensia en Anderlechtse Haard), van de Gemeente en van het Gewest. De WiC volgt de evolutie van het DWC van nabij en verstrekt haar advies aangaande de projecten van het DWC.
     
 • een overleg met de bewoners en andere actoren van de wijk zal voorzien worden in het kader van de hoofdprojecten van het DWC, waaronder de aanleg van de openbare ruimten.

Wijkantenne van het Duurzaam Wijkcontract – Peterbospark Blok 9

Het Wijkantenne is gesloten en alle activiteiten zijn geannuleerd tot nader order na voorzorgsmaatregelen om de Coronavirus epidemie te stoppen..

De nieuwe wijkantenne van het wijkcontract verwelkom u sinds 9 september.
U zal er het volgende vinden : 

 • Info wijkcontract
 • Info participatief budget
 • Ontmoetingscafé (Café-Rencontre)
 • Artistieke workshops
 • Workshops moestuinen en bijenteelt
 • Permanenties: burenhelp, opleidingen, sport, werkgelegenheid voor jongeren...

+INFO 0498 58 88 50

Wilt u informatie ontvangen over het Peterbos Wijkcontract? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via deze link of per bericht op 0498 58 88 50. De nieuwsbrief wordt verstuurd per e-mail, Whatsapp en sms indien mogelijk, gemiddeld 2 tot 3 keer per maand afhankelijk van het nieuws.

In de pers...

Feest opening wijkantenne (3/10/2019)

Bruzz :

RTL Info :

RTBF Vivacité :

RTBF :

Het nieuwsblad :

Contact :

Aline Goethals – Projectleider Duurzaam Wijkcontract - 02/558 09 30 – agoethals@anderlecht.brussels

Corrinne Denecker – Coördinatrice wijkantenne en participatie – 0498 58 88 50 – cdenecker@anderlecht.brussels