Studies en schema’s

Studie Centrum - Herdynamisering van het hypercentrum van Anderlecht

De gemeente heeft studiebureau ERU & partners aangesteld om de opdracht genaamd "Centrum" uit te voeren: Herdynamisering van het hypercentrum van de gemeente, afgebakend door een perimeter die de Wayezstraat, de Paul Jansonlaan, de Processiestraat, de Dokter Jacobsstraat, de Jean Morjaustraat, de Sylvain Dupuislaan, de Erasmusstraat, de Edmond Delcourtstraat, de Bruinstraat, de Vaandelstraat, de Dorpsstraat en het Verzetsplein omvat.

U vindt het een eindverslag:

Rechteroever - Haalbaarheidsstudie over het stedelijk industriegebied van het GBP

De gemeente heeft de studiebureaus Lateral Thinking – CityTools (Arcadis) aangesteld om de opdracht genaamd "Rechteroever" uit te voeren: Haalbaarheidsstudie over het stedelijk industriegebied van het GBP opdat de ontwikkeling van het industriegebied zou bijdragen tot de stedelijke en economische aantrekkingskracht van de gemeente.

De perimeter van de studie ligt tussen het kanaal, de Paapsemlaan, de Industrielaan, Klein Eiland, de spoorweg, en de gemeentelijke grenzen van Vorst, Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw.

In zitting van 18 mei 2017, heeft de gemeenteraad het eindverslag goedgekeurd.

Analyse van de programmatische mogelijkheden van het stadion van Anderlecht en omgeving

Eind 2015 heeft de gemeente Anderlecht in een bijzondere context een studie besteld: deze van de aankondiging van de verhuizing van Sporting Anderlecht (RSCA) naar een nieuw stadion op de Heizelparking in Grimbergen.

De doelstelling van de studie bestaat erin een nieuwe visie en programmatorische en stedenbouwkundige scenario’s voor de reconversie van het stadion (scenario van het vertrek van de RSCA) of zijn uitbreiding (scenario van het behoud van de RSCA) voor te stellen.

Ontwikkelingsschema van de economie en de handel

Dit schema is een beslissingsinstrument om een coherent en toekomstgericht beleid inzake commerciële inplanting te definiëren. De gemeente verbindt zich ertoe niet alleen haar commercieel aanbod te verbeteren, maar ook de stedelijke inrichtingen en de mobiliteit op haar grondgebied te optimaliseren. Verschillende actiefiches werden opgesteld.